На Тернопільщині створюють нові мінералізовані смуги, щоб вберегти ліси від пожеж

Опубліковано:
3 Квітня, 2024

На Тернопільщині цього року стане на 120 кілометрів більше мінералізованих смуг, які є одним з ефективних методів захисту від лісових пожеж. Про це написали на сторінці Подільського офісу у мережі Facebook.

«Мінералізована смуга – це штучно створений протипожежний бар’єр, проведений шляхом очищення ділянки території, що межує з лісовим масивом, від горючих матеріалів. Як правило, прокладається смуга механізованим способом. При цьому мінеральний шар ґрунту оголюється, а трава, хвоя, листя та інші матеріали, що здатні горіти, в процесі цього присипаються землею», – йдеться у повідомленні.

Загалом  лісівники Поділського офісу створять 843 кілометри нових мінералізованих смуг. Це майже така ж кількість, як минулого року. Також проведуть догляд за уже створеними мінсмугами, які займають 2549 кілометрів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ліс, #пожежа, #смуга
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: