На Тернопільщині викрили чергову схему для ухилянтів

Одружитися на жінці з інвалідністю.

Опубліковано:
26 Серпня, 2024 о 16:13

Оформлення фіктивного шлюбу з особою, яка має інвалідність: таку послугу пропонувала військовозобов’язаним чоловікам жителька Чорткова. Незаконний виїзд ухилянтів зупинили правоохоронці.

Жінка пропонувала укласти фіктивний шлюб з її знайомою, яка має інвалідність, та виїхати за кордон. За цією схемою, одному військовозобов’язаному вдалося покинути країну, – повідомив начальник Нацполіції області Сергій Зюбаненко.



«Канал незаконного виїзду військовозобов’язаних чоловіків за кордон функціонував недовго, його припинили слідчі Чортківського районного управління поліції за оперативного супроводу управління СБУ в області. Фігурантка пропонувала бажаючим укласти фіктивний шлюб з її знайомою, яка має інвалідність, що давало змогу їм безперешкодно перетнути кордон. За цією схемою одному з «женихів» вдалося виїхати за межі України. Його новоспечена «дружина» з інвалідністю, яку супроводжував чоловік, того ж дня повернулася додому, а наша фігурантка почала шукати нових клієнтів. Проте в її «бізнес» втрутилися правоохоронці. Жительці Чорткова слідчі під процесуальним керівництвом Чортківської окружної прокуратури оголосили підозру у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України)».

Жінці загрожує позбавлення волі від п’яти до семи років. Поліцейські проводять подальші заходи з метою притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до злочинної схеми.

Софія Романська

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: ЗЗ
Теги: #інвалідність, #поліця, #схема, #Ухилянти
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: