На Тернопільщині вшанували пам’ять автора пісні «Ой у лузі червона калина» Степана Чарнецького

Опубліковано:
4 Жовтня, 2024

На Тернопільщині у селі Шманьківці вшанували пам’ять поета Степана Чарнецького – автора пісні «Ой у лузі червона калина», з нагоди 80-тих роковин з дня його смерті. Він був також перекладачем, журналістом, фейлетоністом, театрально-музичним критиком, актором, режисером, громадським діячем, членом Спілки письменників України з 1939 року.

«Спільною молитвою та всесвітньо відомим гімном Січових стрільців «Ой у лузі червона калина» вшанували Степана Чарнецького, біля пам’ятника йому в рідному селі Шманьківці. Під час заходу також вручили нагрудний знак “Почесний житель Заводської громади” (посмертно) загиблого воїна Білика Олега його дружині Наталі. Цей знак символізує не лише визнання його героїзму, але й велику мужність та витривалість тих, хто залишився вдома», – йдеться на сторінці Заводської громади.



Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Заводська громада, #Ой у лузі червона калина, #пісоя, #Степан Чарнецький, #шманьківці
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: