На Тернопільщині відбулися навчання рятувальників. Вони долали вогневу психологічну смуга перешкод, – повідомили на сторінці обласного управління ДСНС в мережі Facebook.

Участь в цих навчаннях взяли газодимозахисники з-поміж керівників державних пожежно-рятувальних частин, загонів, районних управлінь, оперативно-координаційного центру та управління реагування на надзвичайні ситуації Головного управління, яких залучають до ліквідації наслідків небезпечних подій.



«Під час тренувань для учасників були створені умови, максимально наближені до реальних ситуацій, що виникають під час ліквідації наслідків надзвичайних подій. Усі елементи були ретельно продумані. Імітувалися різноманітні зовнішні фактори, труднощі та перешкоди: фізичне та психологічне навантаження, висока температура, задимлення, обмежена видимість, а також елементи несподіванки та дефіциту часу. Для вдосконалення професійно важливих вмінь співробітники ДСНС постійно проходять посилену теоретичну, спеціальну та фізичну підготовку. Особливої уваги потребує тренування та розвиток вольових і психологічних якостей: таких, як свідоме ставлення до виконання бойових завдань, впевненість у власній професійній майстерності та підтримці товаришів у критичних ситуаціях, здатність швидко та правильно приймати рішення, проявляти витримку та стійкість у напружених і небезпечних ситуаціях, а також вміння оперативно реагувати на зміну обставин. Для розвитку цих якостей рятувальники проходять спеціальну психологічну підготовку на вогневій психологічній смузі»,йдеться у повідомленні.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дснс, #навчання, #рятувальники
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: