На Тернопільщині у музеї зберігають праски 150-річної давнини

Опубліковано:
27 Травня, 2024 о 14:20
На Тернопільщині у музеї зберігають праски 150-річної давнини
Музей у Монастириськах. Фото з відкритих джерел

У Монастириському музейному комплексі «Лемківська хата» відкрили виставку старовинних прасок, на якій представили 22 експонати, серед яких праски 150-річної давнини.

Про це розповідає “Сільський господар”.



«Наш музей – унікальний. Унікальний тим, що це єдиний державний окремий музей лемківської культури, – зазначила директорка музею Віра Дудар. – У нас багато цікавих експонатів, привезених і подарованих лемками. Переважно тими, які зазнали страшної трагедії депортації, переселення в Україну. Ці речі для нас дуже цінні. Ми називаємо наші експонати «музейним золотом», тому що дуже важко тепер поповнювати саме лемківськими експонатами наш музей. Відкрию таємницю: наш великий друг із Канади, який опікується музеєм Юліана Тарновича в Торонто, пан Маслей, передає в наш музей всю свою колекцію експонатів. Серед них також буде унікальна праска. Я бачила її тільки на фотографії. Вже не терпиться потримати її в руках. Загалом у фондах музею «Лемківська хата» є майже 50 експонатів старовинних прасок”.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #монастириськ, #музей, #праски
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: