На Тернопільщині розпочався сезон цукроваріння. Усі заводи, які є на території Тернопільщини, готові до роботи.
Про це під час брифінгу розповів директор департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОВА Володимир Стахів.
Перегляньте також:
- Нічна атака по Тернополю: що відомо зараз, оперативна інформація
- Проєкт кібербезпеки “Брама”: волонтери щодня блокують по кілька каналів з фейками
Він зазначив, що погодні умови сприяли тому, що цукристість відповідає стандартам.
«Наразі перероблено вже 59 тисяч тонн цукрових буряків. Обсяги виробництва становлять 5,9 тисячі тонн. Потреба у цукрові зростає, тому проблем з його реалізацією бути не повинно», – каже директор департаменту агропромислового розвитку.
Володимир Стахів також повідомив, що цьогоріч аграрії збільшили площу посіву цукрових буряків орієнтовно на 1,5 тисячі гектарів.