На Тернопільщину повернулися із зони АТО бійці 24-тої бригади (ФОТО)

Опубліковано:
5 Лютого, 2015 о 12:59

Сьогодні вночі Тернопіль  зустрічав бійців 24-тої механізованої бригади. Військові приїхали у відпустку.  Хліб-сіль, синьо-жовтий стяг та квіти у національну символіку  – традиційні атрибути при зустрічі героїв.

 



Бійці несли службу на Луганщині. Частина з них – на 31 блокпості, за який точилися запеклі бої з ворогом.

 

Зорян Петринчук із Борщівського району служив між Луганськом та Лисичанськом. В зоні АТО відбув два терміни – це 90 днів. За словами бійця, перед відпусткою почалося справжнє пекло, ворог безупинно обстрілює українські позиції із важкого озброєння. Терористи неодноразово хотіли прорвати обороно 29-блокпосту.

 

 

“Слава Богу, наш комбат того не допустив. Він має великий бойовий досвід. Завдяки  згладженій роботі наших корегувальників, розвідці, артилерії вдалося не допустили на 29-му блокпосту того, що сталося на 31-му”, – каже Зорян Петринчук.

 

Із містечка Микулинці, що за кількадесят кілометрів від Тернополя,  приїхала побачитися із бійцями і волонтерка Люба Гучак. З усіма бійцями вже добре знайома по телефону. Збирає  і відправляє допомогу українським військовим вже вісім місяців.

 

“Ми допомагаємо 31-ому і 29-ому блокпосту, 44 артбатареї,  всім, хто просить. Сьогодні відіслала допомогу до Лисичанська, просили картоплі, хліба, буржуйок”, –  розповіла Люба Гучак.

 

Бійці кажуть, що після відпустки повертатимуться на службу в зону АТО.

 

 

Тамта ҐУҐУШВІЛІ

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: