На Тернопільщині зростає кількість онкохворих

Опубліковано:
24 Грудня, 2014

З кожним роком в області збільшується кількість онкохворих. Наразі зареєстровано зі ста тисяч населення – 252 тисячі онкохворих осіб. Вражає не лише сумна статистика але й відсутність необхідних умов для ефективного лікування.

 

Поширені онкозахворювання і серед дітей. Неповнолітніх, у яких виявили злоякісні пухлини, відправляють на лікування до Львова або до Києва. У Тернополі немає потрібної медичної техніки та спеціалістів.

Онкохворі залишаються на одинці зі своєю проблемою. Оскільки лікування відбувається переважно за власні кошти. Державні програми у цьому напрямку не працюють.

 

Смертність серед онкохворих залишається високою.

 

«Люди часто приходять уже із запущеними хворобами. Тоді вилікуватися надзвичайно складно. Ще є проблема у тому, що у нас немає потрібного обладнання і техніки. А та техніка, що є то вона дуже стара. Тому проблема онкології у нашій області стоїть дуже гостро. Відкрито багато питань, які треба вирішувати», – відзначив головний лікар обласного онкологічного диспансеру Леонід Шкробот.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #онко, #тернопіль, #тернопільські новини, #хвороба
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: