На празник св. Василія Великого митрополит Василій молився у Зарваниці за мир (ФОТО)

Опубліковано:
16 Січня, 2015 о 10:17

14 січня архиєпископ і митрополит Тернопільського-Зборівський Василій Семенюк спільно з владикою Дмитром Григораком, єпархом Бучацьким, очолили Святу Літургію у храмі Пресвятої Євхаристій с. Зарваниця (Теребовляншина). Владики молилися за мир та єдність українського народу, повідомляє прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ.




Єпарх Бучацький привітав владику Василія з іменинами та побажав плідного служіння на благо українського народу. Митрополит прийняв численні вітання від священиків та вірних архиєпархії, які прибули у паломницький центр, а також від ієромонахів Унівського монастиря Львівської архиєпархії УГКЦ.

 

 

“Найперше молимося, за те, щоб більше жодний батько, жодний чоловік чи брат не загинув у зоні АТО, – наголосив владика Василій. – Кожен воїн, який захищає суверенність нашої держави, є дійсно «цвітом нації», але, з іншої сторони, Христос говорить нам: “Немає більшої любові за ту, коли хто душу свою кладе за друзів своїх”. Тому не біймося виконати свій обов’язок”.

 

“Немає богослова без молитви, так само немає святого, без праведного життя. Владико Василій, для кожного із нас ви є живим прикладом святості та працьовитості, а також живий свідок справжньої незламної віри, яку принесли для кожного із часів підпілля, – звернувся із вітальним словом владика Дмитро. – Дякуємо, що маємо можливість бути саме у Тернопільській митрополії, в першу чергу обіцяємо вам синівський послух. Також, пам’ятайте, що здоров’я є даром від Бога, тому від імені курії, духовенства та всіх вірних Бучацької єпархії УГКЦ, бажаємо вам міцного здоров’я для подальшої праці на славу Божу».

Завершилося дійство освяченням води на чудотворному джерелі Зарваниці.

 

 

 

 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #єпископ, #зарваниця, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: