На Чортківщині у Сереті браконьєри наловили риби на 690000 гривень

Опубліковано:
1 Липня, 2024 о 20:20
На Чортківщині у Сереті браконьєри наловили риби на 690000 гривень
Рибоохоронний патруль

Незаконні сітки виявили службовці рибоохоронного патруля в річці Серет. Деякі рибини, які заплутались в рибальських сітях, вдалось врятувати.

В ніч з 26 на 27 червня 2024 року інспектори Тернопільського рибоохоронного патруля спільно з громадськими інспекторами рибоохорони та громадськими активістами провели рибоохоронний рейд.



 Під час інспекції в річці Серет неподалік сіл Лисичники та Голігради виявили заборонені знаряддя лову: 9 ставних сіток. Власника майна встановити не вдалося. Усі наряддя лову вилучили, та передали на зберігання до Тернопільського рибоохоронного патруля.

За фактом склали акти виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений. Відповідно до вимог статті 63 ЗУ «Про тваринний світ» водні біоресурси, які знаходились в знаряддях лову, а саме:

  • молодь сома 33 екз.,
  • лящ- 73 екз.,
  • короп-8 екз.,
  • карась сріблястий -195 екз.,
  • білий амур 2екз.,
  • окунь – 6 екз.,
  • молодь судака – 3 екз.,
  • рак – 8 екз.

Усі риби вдалось повернути до природного середовища в живому та неушкодженому стані. Цим вдалось попередити їх загибель та нанесення збитків рибному господарству України на суму 690846 грн.

— Сом звичайний — не тільки найбільша прісноводна риба в Україні та Європі, а й одна з найбільших прісноводних риб на планеті. Довжина тіла сомів може сягати 5 м, вага — 100 кг у віці 80–100 років. Проте останнім часом соми більші за 100 кг не виловлюються. Причиною цьому є значний промисловий пресинг і браконьєрство. Також відомо, що сом — прекрасний санітар водойм: він з’їдає хворих і ослаблих риб, — наголошують в рибоохоронному патрулі.

Торгівля без належних документів

Також, 28 червня, згідно укладеного Меморандуму про співпрацю та партнерство з Головним Управлінням Держпродспоживслужби в Тернопільській області,  провели рибоохоронні заходи. На ринку ТОВ «ВІП-МАРКЕТ» у м.Тернопіль було виявлено порушення. А саме: продаж риби без належних документів. Так інспектори склали протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП, за яким вилучено 42,23 кг. водних біоресурсів – Короп (18 екз.) загальною вагою 24,03 кг. та Карась Сріблястий (104 екз.) загальною вагою 18,20 кг.

Тернопільський рибоохоронний патруль просить шанобливо і дбайливо ставитися до водних біоресурсів. Допоможіть захистити рибу, не допускайте варварського її вилову! Дбайте про малька риби та дотримуйтесь правил рибальства, щоб наші водойми залишалися багатими і здоровими для майбутніх поколінь.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #браконьєри, #риба
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Олег Шупляк: «Головними в житті я завжди вважав три речі: роботу, роботу і ще раз роботу»
14:20, 26 Червня, 2024

Олег Шупляк: «Головними в житті я завжди вважав три речі: роботу, роботу і ще раз роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: