На Банковій розглядають призначення Єрмака на посаду прем’єр-міністра, – нардеп

Опубліковано:
5 Квітня, 2024

За словами нардепки Анни Скороход, також обговорюється питання розширення повноважень Кабінету міністрів України. Нібито йому можуть дати право видавати директиви, які раніше були неможливі.

Вище керівництво України обговорює можливість призначення глави Офісу президента України Андрія Єрмака на посаду прем’єр-міністра. Про це 3 квітня заявила членкиня депутатської групи “За майбутнє” у Верховній Раді Анна Скороход в ефірі YouTube-проєкту “ВЫШКА”.

За її словами, нібито обговорюється питання розширення повноважень Кабінету міністрів України. Мовляв, йому буде дозволено давати якісь директиви, які раніше були неможливі.

Скороход вважає, що призначення може відбутися вже в травні 2024 року.

“Я впевнена, що в травні будуть великі зміни. Цього, зокрема, вимагають і наші західні партнери. Ми все це в кулуарах між собою розуміємо. Конкретних прізвищ ми поки що сказати не можемо, але те, що Андрія Борисовича справді розглядають на таку посаду (прем’єр-міністра. — Ред.), справді існує можливість історії з директивами (дати Кабміну можливість давати прямі директиви. — Ред.), це обговорюють”, — заявила нардепка.

На запитання ведучої проєкту про те, чи може бути український парламент ефективнішим, ніж Офіс президента, Скороход відповіла, що наразі ОП відповідає за всі життєво важливі сфери в країні.

“У чому ефективність Офісу президента? У тому, що він контролює всі життєво важливі питання в країні? Його ніхто не обирав і ніхто не давав на це повноважень? Що стосується парламенту, а що парламенту дають нормально працювати? До нас ставляться як до порожнього місця. Ми — “кнопочники”. Це для когось новина? У нас ухвалюється якесь важливе рішення, яке впливає на життя в країні? Усе формально. Ми порядок денний дуже часто бачимо за пару годин до засідання. Про що говорити?” — заявила Скороход.

Також її підтримав колега з міжфракційного об’єднання “Розумна політика” Роман Бабій. Він заявив, що Верховна Рада втратила свою суб’єктність.

“Якщо ми беремо чинне законодавство, парламент має бути суб’єктним. Зараз його суб’єктність нівельована по суті”, — заявив Бабій.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Експерт
Теги: #Єрмак, #прем’єр-міністр
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: