Митрополит Епіфаній очолить богослужіння під час Всеукраїнської прощі родин загиблих героїв

Опубліковано:
5 Липня, 2024 о 22:20
Митрополит Епіфаній очолить богослужіння під час Всеукраїнської прощі родин загиблих героїв
Епіфаній. Фото ТЄПЦУ

Щорічна Всеукраїнська проща родин героїв, загиблих у російсько-українській війні, відбудеться у селі Лішня Кременецького району 24-25 липня.

25 липня у Всеукраїнському храмі-пантеоні святої праведної Анни відбудеться Божественна літургія, яку очолить предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший митрополит Епіфаній.



Після Літургії у Лішні відслужать панахиду за загиблими у війні з російським агресором героями.

Опісля відбудеться освячення та закладення наріжного каменя під будівництво Всеукраїнського меморіалу пам’яті.

2014 року в селі Лішня біля джерела святої Анни збудували каплицю у пам՚ять полеглих Героїв АТО. Там розмістили меморіальні дошки з іменами захисників України з різних її областей.

Після повномасштабного вторгнення, від літа 2022 року, коштом благодійників і меценатів розпочалося будівництво храму, який на сьогодні є єдиним храмом-пантеоном у пам՚ять полеглих захисників, місцем слави наших Героїв. 30 грудня 2023 року Блаженнійший митрополит Епіфаній звершив освячення цього храму-пантеону та очолив там першу Божественну літургію.

Щороку у цьому місці пам՚яті в селі Лішня відбувається Всеукраїнська проща для родин воїнів, полеглих від рук російських окупантів. У 2019 році родичі загиблих висадили біля каплиці Алею пам’яті із 137 червоних дубів.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: ПЦУ
Теги: #епіфаній, #митрополит
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Олег Шупляк: «Головними в житті я завжди вважав три речі: роботу, роботу і ще раз роботу»
14:20, 26 Червня, 2024

Олег Шупляк: «Головними в житті я завжди вважав три речі: роботу, роботу і ще раз роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: