Мрія, що стала реальністю

Опубліковано:
2 Жовтня, 2014 о 20:37

29 вересня 2014 року вперше в Тернополі, під час проведення БІБЛІОФЕСТУ IV, в бібліотеці-музеї №5 для дітей міста Тернополя, що на вулиці Стуса, 4 за ініціативи Ірини Мацко відкрилася виставка іграшкових ретро-машин з особистої колекції відомого в краї та Україні бізнесмена та мецената Тараса Демкури. Цю колекцію пан Тарас розпочав збирати уже давно і, як зізнався сам, цим здійснив одну зі своїх дитячих мрій. Крім цього, Тарас Володимирович є також власником колекції оригінальних справжніх ретро-автомобілів, які можна часто побачити на вулицях міста, фестивалях та святах, на радість городянам та гостям.

Автомобіль на сьогоднішній день – це оптимальний засіб пересування, як на території міста, так і по бездоріжжю. Але чи було так завжди?
Історія появи сучасного автомобіля рясніє численними моментами, коли саме існування цих незамінних чотириколісних машин стояло під великим питанням. До появи автомобіля у всьому світі досить успішно використовувалися кінні упряжі. Каретами, возами і диліжансами протягом багатьох століть успішно перевозилася пошта, банківські кошти та пасажири.



 

 

 

Однак час ішов, і з початком науково-технічної революції, яка припала на початок двадцятого століття, люди все більше відходили від старих стереотипів – стали з’являтися небачені досі механізми та машини. І незабаром автомобілі зайняли належне їм положення, яке з успіхом утримують протягом цілого століття!

Багато років минуло від появи першого автомобіля і зараз ці поважні та унікальні засоби пересування викликають повагу, захоплення, а також зацікавлення колекціонерів, які бажають володіти цими красенями. Та як і у кожній галузі, коли з`являються речі для дорослих, тоді ж з’являються їхні маленькі копії, іграшкові предмети, якими можна гратися, а можна і просто колекціонувати. А ще більшої популярності вони набувають з плином часу, коли оригінальних виробів майже не залишилося. Так трапилося і з ретро-автомобілями, які зараз колекціонує або мріє колекціонувати майже кожен хлопчик.

 


Мріяти варто завжди і впевнено йти до своєї мрії – говорить колекціонер Тарас Демкура. І починати можна із зовсім юних років та свого захоплення, яке згодом може перерости у справу всього життя, чи допоможе йти вперед для її здійснення. «Під лежачий камінь вода не тече» – улюблений вислів та життєве кредо людини, яка створила себе сама і зараз, маючи можливість і досвід, передає свої знання іншим та завжди відгукується на прохання допомогти у культурних та мистецьких акціях.

 

 

 

Величезна колекція з більш як ста моделей автомобілів, вперше представлена для огляду відвідувачами, зокрема дітьми, на виставкових вітринах в музеї національної іграшки, що при бібліотеці №5 для дітей.

Кумедна колекція з пасажирами, що ніби поспішають на весілля і створили затор, колекція металевих ретро-машин, які також збилися в групку в іншому місці музею, лімузини, кадилаки, і навіть легендарна машина Бетмена – все, щоб зацікавити юного відвідувача. Адже основна мета незмінна – залучити дитину, та й дорослого, до читання, до знань, до пізнання та пошуку нового.

 

 

 

З цією ж метою до бібліотеки ефектно під`їхав легендарний Mercedes-Benz, синій кабріолет, який не залишив байдужими ні читачів, ні відвідувачів, ні гостей, ані перехожих. Ще однією акцією було читання в кабріолеті. Яка б розкіш не була, а знання і жага до пізнання повинні бути – це і було метою акції.

 

 

 

Дуже приємно, що поряд з цією розкішною колекцією відомого бізнесмена розмістилась невеличка, але цікава колекція наймолодшого читача бібліотеки, ще дошкільника, Ростислава Заяця.

 


Мрії починаються з дитинства, і дуже хочеться, щоб відвідавши цю виставку, яка буде представлена в бібліотеці-музеї національної іграшки до кінця жовтня і закриється саме в день автомобіліста, кожен пригадав свою мрію і твердо йшов до неї знаючи, що вона таки може стати реальністю на прикладі Тараса Демкури.

 

Бібліотека-музей національної іграшки №5 для дітей запрошує на екскурсії
та перегляд колекції до останньої неділі жовтня за адресою:
вул. Стуса, 4 (напроти супермаркету «Фуршет»), тел. 26-51-72

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: