Московський патріархат на Тернопільщині свідомо створює «картинку» для проросійських ЗМІ

Опубліковано:
30 Вересня, 2015 о 20:52

Щоб зробити картинку для проросійських ЗМІ, в УПЦ гастролювали по лікарнях із семінаристами, «постраждалими від рук правого сєктору» у Катеринівці.

 



Після сумнозвісних подій на Тернопільщині, про які говорить уже вся Україна, в УПЦ почали голосити про утиски та побиття своїх прихожан. Охочі до сенсацій медійники, чи то під впливом маніпулятивних технологій, чи з якоїсь іншої біди підхопили неперевірену «топ-новину» від МП. Однак, як виявилось, створити докази нібито протиправних дій силовиків, вірян Київського патріархату чи «правосєків» не так уже й просто на Західній Україні, де ще не перевелися люди яким брехня і оббріхування огидні і нетерпимі. Таким чином, нам у редакцію і потрапила інформація про те, який шлях пройшли семінаристи МП, щоб опинитися на лікарняних ліжках Ковельської районної лікарні і яких зусиль доклали до цього «кирилівці».

 

Під копірку написана довідка про огляд 3-х семінаристів з Почаївської духовної семінарії Івана Т., Анатолія М. та Вадима З., вказує наступне:
«…травму отримав в побуті 21.09.2015 о 19.30 в с. Катеринівка Кременецького району Тернопільської області, коли був побитий бійцями добровольчого батальйону. Втрачав свідомість та був під дією сльозогінного газу. 21.09.2015 оглядався в Кременецькій ЦРЛ Тернопільської області, де було проведено ПХО рани. Перебуваючи у відрядженні в Рівненській області 24.09.2015, стан хворого погіршився, звернувся в Радивилівську ЦРЛ, де оглядався лікарями. 25.09.2015, перебуваючи у відрядженні у Волинській області, у зв’язку із вищевказаними скаргами звернувся у травмпункт Ковельської ЦРЛ …».

Читайте також: Як переходить Катеринівка: емоції довкола конфесійного вибору

Двічі відправляти у відрядження молодих хлопців, які так сильно побиті, втрачають свідомість та ще й під дією сльозогінного газу, це ж як мінімум прояв негуманного ставлення. Сміх крізь сльози, панове…

 

Насправді ж, вказаний документ не що інше, як яскраве свідчення фальшивості всіх закидів і звинувачень Московського патріархату. Тобто, щоб зробити цих семінаристів «жертвами розправи правого сєктору», УПЦ-шникам не вдавалося знайти лікарню, яка б погодилась госпіталізувати цілком здорових молодиків. Спочатку покласти семінаристів на лікарняні ліжка відмовились у рідному для них Кременеці, потім у Радивилові на Рівненщині. Аж з третьої спроби, вже у м.Ковелі на Волині, знайшлися лікарі, які «вміють» діагностувати так як треба для УПЦ.

 

Тепер до цих «постраждалих» прикута увага проросійських ЗМІ. Вони стали стержнем усієї інформаційної кампанії УПЦ з дискредитації влади. Медперсоналу Ковельської ЦРЛ теж набридла незвична увага з боку преси. Медики б раді якомога-швидше здихатися гостей з Почаєва та не бути причетними до чергового великого обману українців та світової спільноти, яка йде в унісон з кремлівською пропагандою.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: