Митрополит Василій Семенюк: суспільство не повинно викреслювати засуджених із соціального життя

Опубліковано:
10 Грудня, 2014 о 10:43

Владика Василій Семенюк стурбований браком уваги до ув’язнених осіб в українському суспільстві. Про це він сказав 5 грудня у Тернопільському обласному художньому музеї під час виставки мистецькі твори в’язнів під назвою «Переображення Господньою любов’ю».




 

«Ми, переживаючи Революцію гідності і бажання глибокої переміни до нового життя, знову чуємо стільки тверджень, що нічого не змінилося, але саме в цих творах наших в’язнів, зустрічаємо той стан душі, якого потребує ціле суспільство, аби відродитися», – сказав митрополит.

 

Архиєрей відзначив актуальність виставки в контексті непростого часу для України, коли кожен потребує відновлення почуття власної гідності та повинен боротися за незалежність України. Митрополит сказав, що суспільство не повинно викреслювати засуджених із соціального життя, а навпаки – допомогти залікувати рани минулого, і в цьому він підкреслив особливу роль душпастирів-капеланів.

 

Захід відбувався з ініціативи департаменту у справах душпастирства силових структур Патріаршої курії УГКЦ та пенітенціарної служби у Тернопільській області. У виставці взяли участь керівник відділу з душпастирства в пенітенціарній системі України о. Констянтин Пантелей, дирекція музею, представники пенітенціарної служби у Тернопільській області, а також семінаристи Тернопільської духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого. Останні, відтак, стали учасниками дводенного семінару, де вчилися душпастирювати у середовищі в’язнів.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: