Митрополит Василій очолив похорон Володимира Питака (ФОТО)

Опубліковано:
5 Лютого, 2015 о 09:19

В неділю, 25 січня, під Дебальцевим (Донеччина) загинув житель села Дарахів (Тернопільщина) Питак Володимир Теодорович. Повідомив про смерть Героя його побратим у 128-ій гірсько-піхотній бригаді Борис Холодзьон.

 



31 січня архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський кир Василій Семенюк у присутності священиків Зарваницького деканату очолив християнський похорон бійця.

 

Героя зустрічав і проводжав живий коридор людей з національними прапорами, стрічками, запаленими лампадками та квітами. Більше ста автомобілів створили жалобний кортеж, тисячі вірних ішли у похоронній процесії.

 

 

Володимир Питак народився 7 лютого 1979 році в с. Вишнівчик у патріотичній сім’ї. 10 років тому Володимир виграв «зелену карту» та емігрував до США. Жив в Детройті, Чикаго. А в березні 2014 року повернувся в Україну, щоб захищати її від російського агресора. Він не міг бути осторонь, за кордоном, коли його держава в небезпеці.

 

2 серпня 2014 року Володимир Питак мобілізований Теребовлянським районним військовим комісаріатом у військову частину В 4673 м. Мукачево.

 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: