Богдан Андрушків
Богдан Андрушків

Письменник, економіст, громадський діяч.

Містичні кроки України до миру
Глобальний саміт Миру.

Як показали соціологічні дослідження, не дивлячись на те, що церква засуджує ворожіння та астрологічні прогнози, українці часто шукають саме таку інформацію щодо терміну закінчення війни в пошуковій системі Google… Астрологи прогнозують, що наші страждання завершаться в цьому році. Тверезі політтехнологи, журналісти-аналітики кажуть, що війна затягнеться на роки. Тим часом, всесвітній млин крутиться долаючи час і простір, і, звичайно, не від інформаційної води мольфарів і т. п.

Офіційне повідомлення. Як повідомляє міжнародна  інформагенція «Bloomberg» та  агентство «Swissinfo» Швейцарія  (курорт Бюргеншток в кантоні Нідвальден, поблизу міста Люцерн)  має наміри прийняти Глобальний саміт Миру, ініціатором якого виступає Україна. Захід може відбутися  16–17 червня. На цю конференцію планують запросити близько 100 держав світу. Швейцарська газета «Neue Zürcher Zeitung» раніше писала, що президент США Джо Байден, який планує взяти участь у саміті G7 в Італії 13–15 червня, також може бути присутнім на Глобальному саміті миру.  Наразі невідомо чи візьме участь саміті Китай.



Союзники України вважають, що присутність китайських представників може бути важливим чинником успіху зустрічі, враховуючи вплив, який, за їхніми словами, Пекін має на Москву всі ці роки війни. Справді, окрім «перспектив України, росії та Європи також важливо прислухатися до глобального Півдня, посилити  співпрацю не лише з Китаєм, а й Індією, Бразилією, Південною Африкою та Саудівською Аравією», –  прокоментували це питання у МЗС Швейцарії.

Ще 11 жовтня 2022 р. Президент України В. Зеленський озвучив лідерам країн «Групи семи» (G7) формулу миру для подолання російської загрози.

Нині формула миру включає 10 пунктів: радіаційна та ядерна безпека; продовольча безпека; енергетична безпека; звільнення всіх полонених і депортованих; виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку; виведення російських військ і припинення бойових дій; повернення справедливості; протидія екоциду; недопущення ескалації; фіксація закінчення війни.

Мирний саміт повинен створити спільне розуміння рамок, які сприятимуть досягненню цієї мети. Очікується, що зустріч має стати платформою для діалогу на високому рівні стосовно шляхів досягнення всеосяжного, справедливого і тривалого миру в Україні на основі міжнародного права і Статуту ООН.

Українці сподіваються, що ці міжнародні інституції врахують і підтримають звернення української наукової громадськості та чисельної діаспори до інтелектуалів світу та усіх інституцій міжнародного впливу в т.ч. і до ООН щодо організації захисту українців від винищення в рідній країні. Звернення щодо захисту українців в Україні обговорили й підтримали учасники 1-ої Міжнародної наукової конференції «Механізми адаптації, інтеграціїї та асиміляції українців в умовах вимушеної міграції».

Не відомо чи будуть враховані  творчі ідеї щодо використання штучного інтелекту в умовах міжнародних інституцій, яким можна забезпечити не лише чистоту і високу якість управлінських кадрів, а й використати засоби для гуманітарного відбору членів-вступників, наприклад,  до ООН, посилення виконавчої дисципліни, організації контролю за виконанням рішень у цій структурі.

Йдеться про «Парадигму формування антикатакліптичного інструментарію  попередження агресивних міждержавних конфліктів (АІПАМК) – штучний інтелект (ШІ) у справі забезпечення об’єктивної оцінки кадрів та прийняття об’єктивних, гуманітарних управлінських рішень».

 Завдання людського інтелекту полягає у використанні ШІ  як вартового  правди,  справедливості  одного з засобів  гуманного співіснування.

 Справді,  ці та інші обставини обумовлюють актуальність та своєчасність звернення до світової громадськості щодо організацію захисту України та українців від  агресора за аналогією і прикладом попередження розвитку у світі «антисемітизму».

Нагадаємо що наше  звернення тоді підтримали громадські об’єднання Головна Рада «Кола Старійшин України»,  Національна Академія Наук Вищої освіти України АН ВО України, Академія соціального управління, Міжнародне громадське об’єднанням «Асамблея ділових кіл»,  Всеукраїнське товариство «Просвіта» ім. Т. Шевченка; Міжнародний лицарський Орден українського козацького братства ім. Святого Миколая та інші громадські академічні формування і організації.

 Тоді науковий Форум  підтримав звернення та виступив з клопотанням перед функціональними, органами Організації Об’єднаних Націй про розгляд цього питання і прийняття відповідних гуманітарних рішень. Сподіваємося, що цю інформацію врахує у своїй роботу Глобальний саміт миру, що має відбутися в червні у Швейцарському місті Люцерн з ініціативи Президента України В. О. Зеленського.

Цей захід повинен підтвердити й виправдати надію на дієвість міжнародних гуманітарних інституцій.

  Мир і перемогу над злом наближають усі українці словом і ділом, в думках і помислах, вдень і вночі. Це очевидно  без доказів, це… підтверджують його численні пропозиції і звернення до Уряду і навіть до лідера держави агресора путіна. 

Найбільш загальні висновки за результатами соціологічного опитування громадян. Українці є духовною, високоморальною, гуманістичною нацією. Вони ніколи (в історично досяжному часі) не претендували і не зазіхали на чужу територію. Злодійство засуджувалося громадою. (Клептоманія, як хвороба сприймалася з розумінням. В кожному селі знали хто  злодій). З духовних позицій, в основній масі українці християнського віросповідання знаходили порозуміння і жили в мирі з іудеями, мусульманами ін., про що засвідчують наявність синагог, мечетей, молитовних будинків ін.. та відсутні акти фізичних протистоянь

Соціологічні зрізи психологічного стану українського суспільства. Директивна (скрита) асиміляція та насильна співпраця з росіянами в умовах СРСР (і до того 350 рр.) на певний час пригашала жар непокори, який ядерно тлів в надрах суспільства.  Після останнього проголошення державної незалежності (в результаті бездіяльності пострадянських українських лідерів), не дала сподіваних результатів. Відбувся несправедливий перерозподіл майна, виникли  бідні і нескромно багаті. Знищені збройні сили. На першому етапі незалежності деструктанти збудили серед несвідомого населенням ворожнечу та протистояння в християнському середовищі та поділ віруючих на конфесії. Попри те, реалізація курсу на  самостійність, повільно сприяла зростанню не лише протестних настроїв, а і духовному оздоровленню суспільства, його матеріальному покращенню.

 Віроломна війна, оголила усі протиріччя між росіянами та українцями, загостривши усі суспільні  болячки українців та збудивши почуття відкритої ненависті до поневолювачів. Тим часом, при жорстоких, на перший погляд поступках, рівень духовності не впав.

  Молитва для українців є джерелом сили, стержнем незламності, дієвим духовним інструментом досягнення мети.

 Війна в матеріальному плані відкинула нас на десятки років назад, та власне вона  об’єднує націю в боротьбі проти ворога, та дала сили для стрибка, в скорому майбутньому, на нього. Відкрила очі на жорстоку правду походження ненаситного сусіда. Нині значна частина українців, не задумуючись, готова пожертвувати своїм життям заради своєї держави, свободи і… помсти за столітні брехні і наругу. Жаль, що сліпцями залишаються  раби-росіяни потакаючи жменці злочинців, які через ЗМІ зомбують населення, утримуючи його у невіданні проте як нині розвивається цивілізований світ.

 Опитування показало, що  фактично усі українці вперто борються з ворогом та сподіваються на перемогу над агресором (думки колаборантів, психічно хворих людей до уваги не  беруться). В своїй розпуці вони все частіше звертаються до поетичного слова. Василь Симоненко писав:

…Ви, байстрюки катів осатанілих,

Не забувайте, виродки, ніде:

Народ мій є! В його гарячих жилах

Козацька кров нуртує і гуде…

На жаль, переважна більшість жителів держави, незалежно від національності (серед них є поляки, білоруси, грузини, вірмени,  євреї ін.) вважають власне їх винними у розпалюванні війни і бажає усім лідерам злочинного режиму росії… смерті. Громадяни України звинувачують, керівників росії в скритому намірі  зробити всіма засобами свій народ заложниками агресивного процесу, таким чином відвернути його увагу від злочинно-бездарного керівництва російською державою. Знищити, у так званій війні цивілізацій,  українців як свідків масштабно-глобалістичних злочинів не лише минулого, а і  111-го тисячоліття.  Помсти прагнуть  родини що понесли втрати членів сім’ї, руйнування майна ін, хочуть бачити її в муках і стражданнях ворога, при тому  разом з зрадниками держави януковичем, азаровим ін., в т.ч. і українськими запроданцями.  Не значна частина населення (особливо віруючі) вважають їх психологічно хворими людьми і рахують що  достатнім   було  б обмежити  їх в діях, довічною ізоляцією.

Такі узагальнені висновки обумовлюють індивідуальні формулювання чисельних звернень, які відображають на вище згаданому духовно-політичному тлі, психологічний стан і устремління українців в крайньо-радикальному настрої.

В цьому інформ. матеріалів приводимо лише один приклад звернення  українців до путіна, та міжнародної спільноти, цивілізованого світового інтелекту.

Взірець тексту відкритих листів керівнику країни агресора в.в. путіну та звернення до світового інтелекту від пересічного українця

(Інформацію підготовлено за результатами соціологічних анонімних опитувань жителів України,  громадським обєднанням «Академія соціального управління»)

Звичайно що звернення на такому високому рівні  можна було б розпочати з імені та по батькові та з великої букви, але враховуючи  сьогоднішні обставини, не хочеться забруднювати мову іменем мерзенної особини що спровокувала світовий конфлікт та втопила з одного боку знедолених українців в крові, а з другого, свій народ в світовій багнюці зневаги. Хіба можна миршаве, загаджене кров’ю та фекаліями шакаленя назвати левом? Шакаленя яке спровокувало багаточисельний (майже 150-ти млн. чол), багато шерстий народ (180 народів і народностей), підступно, нишком, у ночі напасти на свого батька, на Київ, на Україну (за висловлюваннями росіян: МАТЬ городов рускіх?). Глава московської церкви Кирило, який невідомо ким висвячений, благословив цей … напад. Боже, дай розуму зрозуміти те що діється і терпіння витримати та сил боротися і  перемогти це зло.

Чи  можна поважати людину що безсоромно і безперестанку бреше, і заставляє це робити підлеглих, підступно поступає, жорстоко і безжалісно відноситься до  своїх підопічних? Питання риторичне. Вони люблять свого… ката. За самими попередніми підрахунками експертів, росія витратила на війну з Україною більше 170-ти мільярдів доларів (близько півмільйона чол. живою силою!!!). Це, як кажуть, політтехнологи цифри які дозволяють дати кожному росіянину по мільйону доларів та на решту побудувати своєрідний російський рай-Дубай, поселення  для обездолених, інвалідів, нещасних  підлеглих.

Звичайно що аналогічною є арифметика і з Україною. Якщо порахувати галузеві, регіональні  та   глобальні  руйнаціїї, то втрати вимірюються подвійними, (а то і більшими) цифрами, не рахуючи завдану шкоду екологічному середовищу. Після війни все порахуємо.     Нашим, молодим і не дуже молодим  оборонцям справді потрібні танки,  літаки, а в першу чергу розуміння ситуації і принциповості та прозорливості, яких так бракувало нашим першим, впевненим в непогрішимості росії керівникам держави. Сучасним військовим керівникам потрібно довіряти та створювати умови і сприятливу атмосферу, при яких вдавалося перемагати і  сприймати усі втрати не лише з розпачем, а   і…оптимізмом…Такий час, обставини і логіка нашого життя.

Спроба міжнародної спільноти закликами та проявами стурбованості, гуманістичними засобами спамятати безумця нічого не дає. Експерименти в Україні, над її народом продовжуються на очах зацікавлених з усіх боків експериментаторів.   Це відбувається мабуть тому, що українці не ставлять (в цих обставинах не коректно ставити) до своїх партнерів запитань, та не пропонують конкретних шляхів вирішення проблем. Ніхто крім них, цих шляхів не знає, ніхто крім них сьогодні  їх реалізує, ніхто крім них немає більшого довір’я.

Ми чекаємо на запрошення в ЄС і НАТО. Хіба не на  США та Європейські держави з території України ще два десятки років були скеровані 176 міжконтинентальних балістичних ракет у складі 43-ї ракетної армії: 130 рідкопаливних SS-19 (по шість боєголовок кожна) та 46 твердопаливних SS-24 (по десять боєголовок кожна) в шахтних пускових установках; стратегічні бомбардувальники Ту-95МС та Ту-160 (від 30 до 43); ядерні боєзаряди стратегічної зброї: від 1514 до 2156; тактичні ядерні боєзаряди: від 2800 до 4200 ??? (Дані з Інтернет ресурсів). Ми наївно-добровільно роззброїлися, хіба цього мало щоб мати нині право і довір’я невідкладного входження в ЄС І НАТО? Хіба мало терпіти півтисячі років знущань щоб доказати свою живучість і відмінність від ординців?

Поведінка божевільного провідника нації путіна не стільки загадкова, як демонстративно зневажлива не лише до своїх співвітчизників, а в першу чергу до світового співтовариства, до світового інтелекту. Не маючи здібностей розпоряджатись власними ресурсами, яких у росії необліковане число, спекулюючи патріотичними почуттями, він цілеспрямовано обкрадає свій народ утримуючи його в темряві, злиднях та безнадії. Темна маса поставлена в умови зазомбованих істот і потребує багаторічної реабілітації …, а їх керівники, віроломні бандити-лідери, – в повної ізоляції без права… множитись. Невідкладної конфіскації в росії і за кордоном усього їхнього викраденого майна та до самої смерті примусової, безоплатної праці (українцям століттями знайома така праця),

В надрах українського суспільства визрівають такі потужні настрої непокори, помсти та злоби до ворога, що їх фізичний прояв  міг би зруйнувати не лише зачумлену  росію, а цілий, підступний  і черствий до чужого горя світ. У країнах Європи ЗМІ не показують які звірства чинять ці істоти, щоб не травмувати психіку, не псувати настрою. Вчора, сьогодні і у майбутньому, в умовах активного розвитку штучного інтелекту, ядерного прогресу українці не пасли задніх. Якщо не припинити поширення проявів російського сказу, жлобства, невігластва та вандалізму в Україні, невиправданої черствості в  світі, зневаги до цивілізації буде виправдано використання доступних людському розуму засобів для припинення деградаційних процесів та знищення в коренях суспільства цього зла.

Якщо і надалі українці будуть й очах цілого світу тотально винищуватся в своїй державі,  то не лише блудливим росіянам, яким «цілий світ ні почім», а і  українцям, справді, не має змісту вовтузитися та шансів вижити. То чи варто говорити про майбутнє, мир, дружбу, співробітництво, якщо санкції не діють (росіяни на них «наложілі») конфіскації  здійснюються не ефективно, заборони не працюють, кошти не заморожуються, а окремі Вселенські духовні інстанції навіть в захопленні від історичних кровавих головорізів і  блудниць  типу великого петра і шалави катерини?

На звернення громадськості України про прийняття заходів ООН з захисту українців в Україні поки що реакції немає.

Суспільство наповнюється самими неймовірними жорстокими проектами, ідеями та пропозиціями  щодо знищення ворога всіма доступними засобами. Стремління невідкладної помсти, не нині, а з перших днів війни, скликало загони добровольців готових пожертвувати своїм життям (смертників) за для порятунку своїх родин, співвітчизників і відновлення справедливості.

 На багато років потрібно заборонити росіянам як нації що не досягла  належного рівня цивілізованості, права на державність. Потрібна багаторічна наукова програма очищення російського суспільства від так званої, злочинної «прослойки», шкідливих елементів і чинників розвитку, психологічного оздоровлення та інтелектуального наповнення цієї  нації, що в силу обставин завмерла у своєму розвитку.

Люди перконані, пройде небагато часу і загаджене, миршаве (за висловом росіян, колишніх співпрацівників КДБ, про в.в.путіна: «бледная моль») шакаленя буде  огидно розчавлене, але не винна земля на якій це буде зроблено, ще довгі роки буде поширювати не лише сморід, а викликати огидні ровтні позиви, спогади що завжди пригнічують настрій.

Вітання, девізи, заклики типу: Слава Україні! Смерть ворогам! Героям слава!, що  так дратує окупантів,  є обгрунтованими, виправданими і дієвими. Так вважають ті, хто віддає своє життя у боротьбі з злом.

Слова нашого Славеня: «Згинуть наші вороженьки як роса на сонці…» з Божою допомогою, при підтримці партнерів будуть реалізовані.

Збройні сили України, незважаючи на складнощі із забезпеченням озброєння і т.д., нищать ворогів і цим самим демонструють їх ницість.

Знову ж таки Василь Симоненко пророче запитує:

…Де зараз ви, кати мого народу?

Де велич ваша, сила ваша де?

На ясні зорі і на тихі води

Вже чорна ваша злоба не впаде…

В це вірять усі українці, і все роблять для Перемоги над неправдою, несправедливістю та російським світовим злом.

Узагальнив – Богдан АНДРУШКІВ,
Президент Академії соціального управління,
д.е.н., проф. ТНТУ ім. І.Пулюя,  член НСПУ      

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Богдан Андрушків, #Глобальний саміт Миру
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: