Міський голова Тернополя вважає, що прах Степана Бандери мають перевезти в Україну

Опубліковано:
5 Січня, 2016 о 19:13

Прах Степана Бандери має бути перепохований в Україні. Так вважає міський голова Тернополя Сергій Надал.

 



Очільник міста  готовий просувати цю ідею через Асоціацію міст України, а також готовий всіма силами  популяризувати цю ідею у суспільстві.

 

– Українська влада має ініціювати процес перепоховання Степана Бандери в Україні. Свого часу, прах Тараса Шевченка перепоховали у Каневі і українці мають «Тарасову гору» – один із символів України, де можуть вклонитися могилі Великого Тараса. Переконаний, що в Україні має бути «Степанова Гора» – місце для паломництва всіх українців. Однак, цей процес має почати не партії, окремі особи чи навіть регіони, а саме офіційна українська влада, яка представляє усю націю. Бандера боровся і помер за державу Україна і ця держава має вшанувати його на офіційному рівні. Безумовно, що до процесу перепоховання долучаться всі бажаючи, але офіційно оголосити про це треба на офіційному рівні, – зазначив очільник Тернополя.

 

За даними львівського історика Миколи Посівнича, перенесення праху Степана Бандери з Німеччини (Мюнхен) в Україну коштуватиме близько 10 тисяч євро.Провідника Організації Українських націоналістів можуть перепоховати за українською традицією в його рідному селі Старий Угринів або у столиці України Києві. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: