Микола Кукуріка: "За рік пенсіонерам додали 100, а зняли понад мільярд гривень"

Опубліковано:
24 Лютого, 2016 о 18:18

Середній розмір української пенсії становить 1700, 22 грн., що більше лише на 118, 68 грн., порівнюючи з даними минулого року, де середня пенсія становила 1581, 54 грн. Таку пенсію отримує абсолютна більшість пенсіонерів – 87, 5 % від загальної чисельності українських пенсіонерів.

 



В той же час, з пенсіонерів зняли податків на суму 1,1 мрлд. грн., оподатковуючи в середньому 416 тис. пенсій. щомісяця. Пенсію, розміром 3001 – 5000 грн. отримують 826,1 тис. пенсіонерів, що у відсотковому співвідношенні становить лише 6, 7%, а тих пенсіонерів, які отримують більше 5 тис. грн. в Україні нараховують лише 1,5 % від загальної чисельності.

 

Загальна кількість пенсіонерів за даними Пенсійного фонду станом на 1.01.2016 року склала 12 312 500 пенсіонерів.

 

За словами голови Партії Пенсіонерів України, в Україні більше півмільйона осіб похилого віку досі отримують пенсію, яка є меншою за одну тисячу гривень, і 4,562, 2 тис осіб мають пенсію, яка коливається в межах 1001-1300 грн.

 

“Партія Пенсіонерів України вважає роботу уряду, Пенсійного фонду та Мінсоцполітики абсолютно провальною та кричуще цинічною. Адже в нас 5 мільйонів людей живуть на, в середньому, тисячу гривень щомісяця. Це не життя – це  геноцид українців. Єдине, що зробили урядовці – обіклали бідних пенсіонерів податками і тепер звітують, скільки додали з цих податків до бюджету. Жодного слова у звіті Пенсійного фонду не має про те, що пенсіонерам  підвищили пенсію чи зробили хоча б якість реформаторські зміни, які покращать їхнє життя ”, – резюмував голова Партії Пенсіонерів України.

 

До слова, екс-президент України Леонід Кравчук, який отримує пенсію на рівні 14 тисяч гривень вважає, що державі має бути соромно за такий її розмір. В той же час урядовець не пояснив, як вижити півмільйону громадян, які отримують менше тисячі гривень на місяць.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: