Михайло Головко знову зайнявся популізмом?

Опубліковано:
11 Березня, 2015

Народний депутат-свободівець Михайло Головко після переобрання в парламент дуже часто почав висловлювати свої думки з різних приводів. І це при тому, що у попередньому скликанні, коли ВО “Свобода” була представлена у Верховній Раді власною фракцією, такої активності за паном Головком не спостерігалося.




Шукати причин такого словесного спалаху у молодого депутата не будемо, але спробуємо проаналізувати, чи збігаються його слова з реальними діями.

 

Михайло Головко обраний у мажоритарному окрузі №164 на Тернопільщині і є членом комітету ВРУ з питань податкової та митної політики. Зрозуміло, що основна його діяльність повинна бути спрямована на формування законодавчої бази для ефективного адміністрування оподаткування та допомогу своїм виборцям.

І пан Головко намагається…

 

Зокрема, на своїй сторінці у соціальній мережі “Фейсбук” він критикує Уряд за намір отримати кредит від МВФ і пропонує свої механізми, як зупинити девальвацію гривні та наповнити бюджет…

 

Golovko_1За словами нардепа, ми (йдеться напевне про свободівців, яких у парламенті поточного скликання є не більше 10 – авт.) пропонуємо дієві кроки, аби наповнити держбюджет та зміцнити гривню, а саме:

— заборонити виведення капіталу в офшори, адже скільки в дірявий мішок не насипай, все одно там нічого не залишиться;

— націоналізувати державні підприємства, які були незаконно приватизовані, зокрема облгази, обленерго, ГЕСи, ТЕСи, які зараз працюють на кишені олігархів;

— ліквідувати приватні монополії, держава повинна здійснювати жорстке регулювання діяльності монополій, це стандартна світова практика;

— збільшити ренту за видобуток руди та нафти, а також оподаткувати приватні газові вишки;

— зменшити податкове навантаження, щоб вивести економіку з тіні.

 

Але Михайло Головко напевно забув, що свої пропозиції він, як народний депутат, має оформляти не у “Фейсбуці”, а в конкретних законопроектах.

 

Натомість, у 2015 році з запропонованих народним обранцем 7 законопроектах (станом на 5 березня 2015 року) практично жоден(!) не стосується покращення стану економіки, зміцнення гривні, чи ефективності наповнення бюджету (http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=15813&SKL=9).

 

А з 90 запропонованих законопроектів з моменту обрання його нардепом 8-го скликання, лише 17 (тобто кожен п’ятий) напряму стосується його діяльності як члена комітету ВРУ з питань податкової та митної політики.

 

Серед усіх законопроектів, поданих народним депутатом Михайлом Головком? тільки 1(!) став Законом, що свідчить про низьку якість всіх решта, значна частина яких навіть не потрапляє у порядок денний засідань Верховної Ради.

 

Можливо, саме тому пан Головко став таким балакучим, намагаючись підмінити свою непрофесійну законодавчу діяльнісь публічними розмовами ні про що…

 

Оксана Березнева.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #головко, #депутат, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #популізм, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Мистецька освіта в школі: як працює експериментальний заклад у Тернополі
21:19, 27 Травня, 2024

Мистецька освіта в школі: як працює експериментальний заклад у Тернополі

Блоги

ТОП новини тернопільщини: