Меморіальні дошки шістьом загиблим захисникам відкрили у ліцеї Копичинців

Опубліковано:
27 Жовтня, 2024
Фото: Копичинецька міська рада.

У Ліцеї №2 міста Копичинці відбулося відкриття меморіальних дошок шістьом випускникам, які загинули, захищаючи Україну. Сергій Сагайдак, Ігор Ліщина, Іван Полянський, Василь Пилипів, Андрій Процанін та Костянтин Гондз назавжди залишаться в історії навчального закладу та громади.

Урочиста церемонія

На шкільному подвір’ї зібралися учні, вчителі та родини загиблих героїв. Учні ліцею декламували вірші про ціну свободи, а священники – отець декан Степан Котик та отець Віктор Урбанський – освятили меморіальні дошки.



Голова громади Богдан Келичавий та директорка ліцею Наталія Хорощак виступили зі словами шани та скорботи. Особливо емоційним моментом став вірш, який син Костянтина Гондза написав для батька ще у 2021 році.

Дружина загиблого героя Ігоря Ліщини поділилася спогадами про чоловіка та нагадала присутнім про високу ціну, яку Україна платить за свою свободу.

Учасники церемонії вшанували пам’ять полеглих хвилиною мовчання та пообіцяли зберегти пам’ять про героїв для наступних поколінь.

Вшанування пам’яті Героїв: на Тернопільщині відкрили нову духовну святиню

Вшанування пам’яті Героїв: на Тернопільщині відкрили нову духовну святиню

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Андрій Процанін, #Василь Пилипів, #вшанування пам'яті, #Герої України, #загиблі захисники, #Іван Полянський, #Ігор Ліщина, #копичинці, #Костянтин Гондз, #Ліцей №2, #меморіальні дошки, #освіта, #Сергій Сагайдак
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: