Математик довів, що фото «Боїнга» – чергова брехня російських ЗМІ (ФОТО)

Опубліковано:
3 Грудня, 2014 о 20:24

Гучна картинка, продемонстрована «Першим» російським телеканалом і покликана довести, що малайзійський «Боїнг» збила «хунта», знайшов чергове спростування, повідомляє Galnet із посиланням на Новый Регион2.

 



Математик і фахівець із небесної механіки з Санкт-Петербурга Костянтин Лабутен наочно показав – знімок «Першого» є фейком, тому що Сонце не може рухатися в зворотному напрямку. Як би не хотілося протилежного кремлівській пропаганді.

 

«Сподіваюся, теорію Коперника «вата» не наважиться спростовувати (виходжу з гіпотези, що вони чули про такий). Прикро за професію, висловлююсь», – пише експерт. «Сонце могло світити тільки з північного заходу? Так. А чому на знімку – з південного сходу? Наші канали почали знову цей знімок світити… Куди вони від Сонця і його положення подінуться?», – цікавиться К.Лабутен.

 

Нагадаємо, що в ефірі російського «Першого каналу» 14 листопада продемонстрували супутниковий знімок, на якому нібито зображений обстріл малайзійського «Боїнга» винищувачем. Фото показали в програмі Михайла Леонтьєва «Однако».

 

На «Першому каналі» пояснили, що знімок до редакції надіслав Російський союз інженерів. Союзу знімок передав чоловік, який представився Авіаексперти і випускником MIT. Стверджувалося, що фотографія зроблена англійським або американським супутником.

У програмі знімок назвали унікальним і сенсаційним.

Між тим, в інтернеті цей же знімок був опублікований ще в середині жовтня. Деякі користувачі вказують, що зображення з’явилося в інтернеті ще раніше, у липні 2014 року. Крім того, зазначалося, що знімок може бути підробленим: на зображенні показаний Донецьк, тоді як зв’язок з «Боїнгом» Malaysia Airlines знимк поруч з містом Сніжне Донецької області.

 

 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: