У понеділок, 27 квітня, близько другої години ночі, невідомі підпалили автівку громадського активіста, заступника голови громадської організації «Народна рада Кременецького району» Володимира Шевчука. Машина «Ауді-80» 1992 року випуску стояла у дворі будинку, в якому мешкає активіст.




 

Тієї ночі Володимир уже спав. Його розбудили сусіди, які побачили, що горить авто. Вони і викликали пожежну і міліцію.


 

– Цей злочин вчинили, щоб залякати мене та моїх рідних, – переконаний Володимир, – а також це безпосередньо пов’язане з моєю громадською діяльністю. Мені ще раніше надходили погрози, але я не надавав цьому значення, бо якщо до цього все обмежувалося словесно, то тепер «доброзичливці» перейшли до дій.

 

Громадська діяльність Володимира почалася під час Революції Гідності. Тоді в країні багато, що змінилося, а особливо змінилася свідомість українців. «Я вирішив  хоч на рівні свого міста займатися громадською діяльністю. Як-то кажуть, хочеш змінити світ – почни із себе», – пояснює. За цей рік Володимир написав низку викривальних статей про зловживання службовим становищем посадовцями Кременецької міської ради і комунального підприємства «Кременецька оселя». За це кілька місяців тому проти Володимира сфабрикували кримінальну справу, що нібито він побив радника кременецького міського голови Самченка В. М. А 25 квітня активіст розмістив відео на сторінці громадської організації «Народна рада» у соціальній мережі, на якому видно, як «потерпілий» підкупляє свідків – двох хлопців-студентів, щоб вони неправдиво свідчили проти Володимира у суді. До того ж у місцевій газеті вийшла стаття із цією інформацією.

 

Реакція не забарилася… Автівку активіста підпалили. За попередньою інформацією її обіляли бензином з чотирьох сторін, бо висновків експертизи на визначення займистої суміші ще не має. Наразі триває слідство, відкрили кримінальне провадження за ст. 194 ККУ «умисне знищення або пошкодження майна».

 

Галина Кіт

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: