enerhetyk-ua Вуличне радіо

Маленький секрет тернопільських господинь: ідеальне тісто для вареників та пельменів

Опубліковано:
9 Лютого, 2025 о 08:01
тісто на вареники і пельмені
Ілюстративне фото з мережі.

Багатьох господинь хвилює питання, чому їхні вареники та пельмені розварюються під час варіння, втрачаючи апетитний вигляд та смак. Найчастіше причина криється у неправильно замішаному тісті.

Ідеальне тісто для вареників – це запорука успіху всієї страви. Воно має бути еластичним, тонким та слухняним у роботі. Правильно замішане тісто не потребує зайвого борошна під час ліплення, а вареники з нього виходять рівними, красивими та, головне, не розварюються.



тісто на вареники і пельмені
Ілюстративне фото з мережі.

Інгредієнти:

  • Борошно 600-650 грамів
  • 2 яйця
  • 190 мл гарячої води
  • 60 мл олії
  • Сіль
  • Оцет (за бажанням)

Приготування:

Кількість борошна залежить від розміру яєць. Тому спочатку просійте 600 г борошна. Зробіть в борошні невелике заглиблення та додайте одну чайну ложку солі й розбийте яйця, легко перемішавши.

Вода має бути гарячою, але не окропом. Додайте в склянку олію та перемішайте. Якщо до тіста додати хоча б 0,5 ч. л. оцту, то воно буде ще більш еластичним.

Гарячу олійну суміш влийте до борошна і швидко замісіть тісто. За потреби можна скористатися тістомісом. За необхідності додаємо борошно, що залишилося.

Тісто потрібно вимішувати протягом хоча б десяти хвилин, після чого йому слід дати “відпочити”. За цей час його консистенція зміниться, стане еластичною. Тісто краще загорнути у харчову плівку або поліетиленовий пакет. Можна покласти в холодильник або залишити при кімнатній температурі.

Після цього тісто можна виліплювати та начиняти.

Якщо у вас ще залишилося тісто, покладіть залишки в морозильну камеру. Воно збереже свої властивості. Звичайно, розморожувати потрібно не в мікрохвильовій печі, а заздалегідь, на полиці в холодильнику. Також попередньо заморожені вареники та пельмені стають щільнішими і мають більше шансів не розваритися і не луснути при варінні.

Під час варіння варто слідкувати, аби тісто не торкалося стінок та дна. Для помішування краще використовувати шумівку.

Смачного!

Швидка допомога вдома — медичні сорти рослин

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Школа життя
Теги: #рецепт, #рецепт тіста, #Секрет тернопільських господинь
Коментарі





Статті
Інтерв'ю
Тернопільський нацгвардієць Роман
16:05, 23 Червня, 2025

«Ми всі – один за одного». Тернопільський гвардієць щиро розповів про війну та життя

Блоги
mtPBS
ТОП новини тернопільщини: