Махінації у видавництві можуть зірвати вибори в Тернополі

Опубліковано:
21 Жовтня, 2015 о 18:06

За круглим столом кандидати в депутати Тернопільської міської ради та на посаду міського голови Тернополя разом з директором видавництва “Терно-граф” з’ясовували, чи є знайдені вчора близько двох тисяч бюлетенів технічними (бракованими) чи спеціально надрукованими для фальсифікації волевиявлення. Проблема у тому, що процес друку виборча комісія не контролювала, тому не відомо скільки є бюлетенів. А якщо цих документів на 9% більше, ніж потрібно, то вибори будуть нелегітимними.

 



Директор “Терно-граф” Іван Максимів каже, що це технічні документи, які ще з п’ятниці до вівторка не могли знищити, тому, що ліквідовувати їх можна тільки за участі членів виборчої комісії, а вони хворіли і не могли приїхати, щоб виконати цю роботу. Іван Максимів запевняє, що пластини, на яких друкували бюлетені – вони спеціально пошкодили, згідно вимог, щоб більше ними не можна було скористатися і надрукувати зайві бюлетені.

 

Проте, кандидат на посаду міського голови Тернополя Тарас Пастух зауважує, що коли 20 жовтня приїхав у видавництво, то посабив, що пластини були цілими і на них могли друкувати зайві бюлетені, а на підтвердження, додає Тарас Пастух, у нього є відео, де чітко видно цілісінькі пластини. Кандидат також розповів, що як тільки прибув у видавництво – на його очах уже нищили зайві бюлетені, намагалися їх пробити, розрубати лопатою і так далі.  

 

Ще один Кандидат на посаду міського голови Тернополя Петро Ландяк стверджує, що після такої ситуації у чесності результатів виборів можна буде сумніватися. Тому, якщо ситуація не проясниться, – краще вибори у місті перенести.

 

Свободівець Олег Сиротюк сказав, що відповідальність мають нести ті, хто повинен був слідкувати за друком бюлетенів.

 

Політики вирішили, що для безпеки, треба надрукувати нові бюлетені іншим кольором в іншому видавництві, яке ще не втратило їх довіри.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: