Льотчик з Тернопільщини здійснив 40 вильотів в зону АТО

Опубліковано:
3 Січня, 2015 о 16:31

Приємна звістка надійшла до Збаража із Миколаєва, де служить наш земляк льотчик штурмової авіації 36-річний Олександр Юрійович Дяків.

 
Нещодавно відважного воїна згідно з Указом Президента було нагороджено Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Орден Богдана Хмельницького − державна нагорода України, якою відзначають громадян України за особливі заслуги у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності, зміцнення обороноздатності і безпеки України, за бездоганне виконання військових і службових обов’язків, проявлену при цьому доблесть і честь. Водночас Олександр достроково отримав наступне військове звання − полковник.



− Я пишаюсь синовими заслугами, − каже мама Олександра Ірина Григорівна, − я завжди мріяла, щоби обидва мої сини були військовими − це така красива чоловіча професія. І Сашкові передалась моя любов до неї. Зараз він каже, що навіть не уявляє свого життя без польотів. Звичайно, тривожно за нього у цей нелегкий час, але він дуже мужній по-чоловічому стриманий, оптимістично налаштований і мені вселяє віру, що все буде добре. Сашко завжди таким був, нічого не боявся, добре навчався, закінчив ЗОШ №1 із золотою медаллю, потім з червоними дипломами− Харківський інститут військової авіації, заочно − Миколаївський Європейський університет за спеціальністю фінанси і кредит. Зараз життя знову змушує його навчатися. Вступив у Київську військову академію, оскільки призначений командиром військової частини. Він і льотчик, і інструктор, снайпер першого класу, визнаний кращим льотчиком України, готує молоду зміну. Залишилось ще стати генералом, чого я йому бажаю. Хоча Сашко, бачу, за званнями не гониться, ніколи не хвалиться своїми успіхами й досягненнями. Я й про перший в його житті орден взнала від невістки. А про теперішню роботу знаю лише, що здійснив 40 вильотів в зону АТО. Сашкові достатньо того, що він любить свою роботу, чесно і гідно виконує покладений на нього обов’язок захищати Україну, родину. У нього є чудова дружина Таня, двоє донечок − 12-ти і 4-ох років, які хвилюються за нього і, думаю, горді з того, що в них такий чоловік і батько.

Від збаражан додамо, що вони усі також поділяють цю гордість. Спасибі тобі, Сашко, за мужність, вірність професії, Батьківщині, родині.

 

Ірина СИСКО

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дяків, #льотчик, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: