Лікарі-волонтери з Тернополя повезли в АТО спеціальний медичний евакуатор

Опубліковано:
3 Листопада, 2014 о 11:13

Лікарі-волонтери із тернопільської громадської організації «Медичний загін спецпризначення «Білі берети» 1 листопада вирушили в зону АТО. Поїхали вони не з пустими руками, а з медичним авто, яке нині вкрай необхідне бійцям.

 



 

– Це спеціальний медичний евакуатор, який обладнаний саме під ті умови, в яких зараз знаходяться хлопці, – розповідає 20 хвилин тренер із невідкладної допомоги для населення, волонтер Червоного Хреста, лікар-хірург Віктор Шацький. – Також ми плануємо поділитися своїм досвідом та провести серед бійців інструктаж із надання тактичної медицини за стандартами НАТО. 

 

Нагадаємо, добровольцем в зоні АТО нещодавно побував тернопільський судинний хірург Юрій Свідерський. Раніше він розповідав, що за два тижні, які провів там, він бачив лише один автомобіль, належно обладнаний для надання екстреної допомоги  і транспортування важкопоранених. Інші машини старі і непристосовані для надання меддопомоги хворому в дорозі. Відтак тернопільська організація “Білі берети” взялася облаштовувати медичний автомобіль для АТО.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Все почалося з малини»: військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив та відкрив «Сокарню»
20:10, 23 Жовтня, 2024

Військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив

ТОП новини тернопільщини: