Лікар, якого звинувачують у смерті тернополянина, каже, що той помер ще до приїзду «швидкої»

Опубліковано:
12 Липня, 2015 о 17:54
За неналежне виконання професійних обов’язків перед судом відповідатимуть фельдшер та лікар бригади швидкої допомоги. Тернополяни, які були свідками шокуючого випадку бездіяльності медиків, звинувачують їх не лише у смерті потерпілого, але й у пияцтві на робочому місці.

 

Вже третій день у місті бурно обговорюється нещасний випадок поблизу магазину Сонячний», що на вул. Пушкіна. 8 липня близько 19:30 години, виходячи з магазину із банкою соку, чоловік розбив її і впав, пошкодивши склом грудну клітку. Лікарі майже півгодини їхали на виклик, а коли приїхали, то жодних реанімаційних заходів не проводили і взагалі вели себе досить дивно. Саме тому після скандальної події бригаду швидкої зобов’язали двічі пройти медобстеження, яке частково підтвердило догадки свідків інциденту – фельдшер був у стані алкогольного сп’яніння.



 

Лікар, який допустив захмелілого фельдшера до роботи і поїхав разом із ним на виклик каже, що смерть настала ще до їхнього приїзду, тому щось робити було вже запізно.

 

–  Люди почали висувати до нас претензії, що ми довго їхали. Чоловік лежав у калюжі крові на проїжджій частині, вся сорочка була у згустках крові – це означає, що була дуже масивна кровотеча. Рана була в ділянці грудної клітки зліва у верхніх відділах, в районі, де розміщені великі судини. Я бачив, що рана вже не кровоточить, а значить – крові вже не було, людина померла, – говорить лікар швидкої допомоги Сергій Шпильовий.

 

Позаяк, потерпілого без ознак життя (як каже медик) таки доправили в лікарню і лише там констатували смерть, а тіло направили в морг.

 

Історія набула широкого розголосу в пресі, тож прокуратура і міліція Тернополя «б’ється в груди», обіцяючи бути максимально об’єктивними в питанні розгляду кримінального провадження та покаранні винних. Тим часом у користувачі соцмереж пишуть, мовляв, керівник Центру екстреної медичної допомоги в Тернопільській області Михайло Джус вигороджує підлеглого лікаря. Очевидці продовжують стверджувати – що Сергій Шпильовий, що фельдшер бригади швидкої допомоги були не втомлені, а банально п’яні.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: