Кутківці і Протятин більше хаотично не забудовуватимуть?

Опубліковано:
7 Січня, 2015 о 13:07

Ні для кого не секрет, що в Тернополі майже немає вільної землі. Натомість до обласного центру входять два віддалені мікрорайони, які більше нагадують села, – «Кутківці» і «Пронятин», де землі вистачає (а може бути ще більше, коли НДВГ “Наука» ТНЕУ передасть її Тернополю). За останні каденції міської ради хто там тільки не отримував ласі шматки землі! А все тому, що донедавна не було плану території цих житлових районів, тому земля виділялася хаотично. Ця практика може зникнути після того, як на останній сесії Тернопільської міської ради було затверджено детальні плани забудови цих мікрорайонів.

 



В ідеалі так повинно бути. Однак, затверджуючи цей план, не всі депутати в цьому впевнені. Так депутат Віктор Шумада звернувся до проектантів, яким чином убезпечитися від того, щоб між об’єктами, які заплановано у представленому на затвердження проекті, не з’являлися інші висотки, як це неодноразово відбувається в м. Тернополі.

 

– Детальний план території спеціально був спроектований, щоб у подальшому при розробці конкретних об’єктів була збережена стратегія, відповідно не дозволялася б інша забудова. План житлового району має бути для всіх на рівні закону, не дозволяючи при цьому нікому проводити ущільнення, – зазначив головний архітектор проектуСергій Гора.

 

Міський голова Тернополя Сергій Надал додав, що відтепер містобудівні умови видаватимуть виключно на основі затверджених планів території.

 

Депутат-мажоритарник, який представляє громаду Кутківців та Пронятина, Наталія Карпишин не у великому захопленні від красиво намальованого проекту.

 

– На сесії Тернопільської міської ради «ощасливили» тим, що затвердили детальний план території “Житлового району “Кутківці”. Але школи, яка там намальована, до цих пір немає. 700 дітей їздить у місто. Ями у нас по коліна. Тому як можна реалізувати цей план, якщо у нас така якість життя? Міська рада на мої звернення взагалі не реагує. Ми вирішили на зборах: план хороший, звичайно, вже кошти витрачені з міського бюджету. Але реалізувати ми вам цей план без погодження з депутатами та місцевими жителями не дамо. Поки ви не зробите дороги, не добудуєте школи. Ви отримаєте такий спротив, якого ще не бачили. І це є також попередження для будівельників, які хочуть прихопити ці землі безкоштовно, – заявила на сесії депутат.

 

На думку пані Карпишин, сценарій «покращення добробуту» для місцевих мешканців простий: у місті вже не залишилося земель, які можна передавати за «схемою» на комунальні підприємства й укладати збиткові для міського бюджету інвестиційні угоди…

 

Натомість начальник управління містобудування, архітектури та кадастру тернопільської мерії Василь Бесага зауважив, що прийняття планів забудови має велике значення для Тернополя.

– Зроблено велику роботу, яка піде на користь громаді й бізнесу. Після прийняття даних рішень ми деталізуємо ці мікрорайони. І для мешканців, і для інвесторів стане зрозуміло, що місто має великі території у північному напрямку, відповідно саме у ньому воно розвиватиметься в майбутньому, – резюмував Василь Бесага.

 

Іван Білий (“Номер один”)

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: