Кручі Дністровського каньйону знов стають домівкою для монахів

Опубліковано:
9 Жовтня, 2016 о 00:05

Усамітнитися вдалі від людських очей сучасним відлюдникам складно. Галицький Свято-Миколаївський печерний чоловічий монастир, який  знаходиться на північно-східній околиці с. Галиця (Чернівецька область) тому приклад.

 



Як тільки тут знов зажевріло життя, з’явились і бажаючи  відвідувати святі місця. Хоча монастир відбудовують на місті колишніх кам ‘яних келій на висоті 120 м над рівнем Дністровського водосховища, дістатися до церкви та печери відлюдника не важко – зверху розташоване зручне місце для того, щоби лишити машину та є зручні сходи вниз до монастирських двориків. Монахи зустрічають подорожніх досить терпляче. Найбільше дістається жінкам у джинсах чи штанах, але є фартушки-спіднички та хустки у достатній кількості для бажаючих пройти до церкви чи до печери.

 

Є і своя легенда: кажуть, що той, хто пролізе крізь отвір, позбудеться усіх гріхів. Монахи чоловіки вправно господарюють, запасаються на зиму соками, все будують власними руками, самі столярують, є в них на утриманні і котяча сімейка. Дуже незвичний дзвін у вигляді кола – ну дуже дзвінкий, реагує на найменший дотик металу.

 

У церкві можна помолитись, замовити службу, придбати церковну літературу, ікони в іконній лавці…

 

Краєвид дуже гарний, добре, якщо буде час спуститися до Дністра.

 

  

  

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: