Крижана вода, оркестр та 30 років клубу "Нептун" (Фото)

Опубліковано:
1 Березня, 2016 о 14:23

Святково, але разом з тим по домашньому з концертом вихованців будинку культури «Березіль» та під звуки духового оркестру «Воля» розпочали міські змагання моржі клубу «Нептун».  30 років минуло з часу, коли у Тернополі заснували секцію любителів зимового плавання. Сьогодні очевидцям та активним учасникам тих знаменитих подій трішки за 80 років. Але ветерани гарту та оздоровлення повни енергії та готові ділитися нею зі всіма, хто приходить щодня у гідропарк Топільче. Богдан Березович та Богдан Шкільняк друзі вже багато років. А дружити з холодною водою почали років з 50 тому.  Коли у їх компанії зявився Михайло Рибак, стали його найближчими соратниками. Історія клуба “Нептун” почалась саме з тих людей. Сьогодні дружній гурт міськими змаганнями з зимового плавання ще раз довів – вони команда. Приєднались до змагань колеги моржі зі Львова, Хоросткова, Рівного.  

 



Головний організатор змагань голова клубу Богдан Поломацканич вдячний усім, хто активно долучився до організації змагань: Гнатіву Богдану,Чеболді Ігорю, Яремі Наталі, Лабащук Оксані,Зот Михайлу,Турчину Ігорю, Дорошенко Зоряні, Дорошенко Григорію, Жильченко Олександру та його синам Маркіяну та Науму, Лопатці Аллі, Лопатці Василю, Антіпову Леоніду, Яремі Ярославу, Кораблю Ігорю, Вовк Ярославі, львів’янам Ониськіву Миколі, Максименко Олександрі та Покотило Любі, а також голові Хоростківського клубу «Нептун» Шевчуку Василю.

 

Тернопільські моржі люди з харизмою, змогли організувати навколо себе простір здоров’я  та влаштували для міста справжнє свято здоров’я та відваги. Привітати та підтримати своїх друзів, а також прийняти участь у змаганні, прийшли майже усі учасники клубу «Нептун». Усього для участі у змаганні зареєструвались 19 учасників.

 

Першими спробували воду наймолодші моржі Тернополя брати Жильченко Наум та Маркіян. Далі моржі пірнали по вікових категоріях та пропливали 25 м у крижаній воді. Цікаво, що багато хто з нептунівців свої експерименти з холодною водою розпочав у віці за 40 років. І саме холодній воді дякують за позбавлення від багатьох хвороб. Так один з моржів Хоросткова моржує тільки два місяці, а вже «загубив» свій радикуліт. 

 

А от молода команда з міста Рівного на чолі з 24 річною донечанкою Іриною Кравцовою за мету ставить собі залучення у ряди моржів молоді. Їх організація «Полярні ведмеді» зареєстрована восени минулого року, але вже має філіали у Києві, Маріуполі та налічує біля 2000 учасників.

 

Уся жіноча половина учасників змагань отримала свої медалі та грамоти, а от чоловікам прийшлось змагатися зі значно більшою кількістю суперників. Клуб «Нептун» має усі можливості для того, щоби приймати змагання всеукраїнського рівня і готовий зробити усе, щоби повернути Тернополю славу столиці моржів.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: