Кременеччина стає центром екстремального відпочинку (Фото)

Опубліковано:
28 Липня, 2015 о 08:32
24 та 25 линня у небі над селом Куликів, що на Кременеччині, майоріли параплани. Парадром “Соколина гора” готувався до урочистого відкриття. 26 липня на території Національного Кременецького парку у третій годині було незвично багато гостей. Серед них спортсмени-парапланерісти зі Львова, Луцька, Рівного, Києва, Івано-Франківська.
 
Так урочисто з народними майстрами, польовою кухнею, концертом творчих колективів був відкритий перший офіційний парадром у західному регіоні України. Така стартова площадка для польотів планерів та підготовки пілотів саме з цієї гори завдяки надзвичайним повітряним потокам була організована ще у 1933 році і пропрацювала до 1939 року. Андрій Равчук, офіційний представник федерації парапланерізму в Україні та головний ініціатор відновлення польотів на Соколиній горі, планує надалі відкрити льотну школу у Кременці для підготовки сертифікованих пілотів, а також для організації польотів з інструктором усіх бажаючих.
 
Парадром незабаром прийме спортсменів для тренування та змагань по точному приземленню, яке стане одним з етапів всеукраїнських змагань з парапланеризму. В усьому світі такі змагання завжди приваблюють туристів та глядачів. Єдине, чого не вистачило у день відкриття – це попутного вітру! Тому глядачі змогли побачити тільки, як крило спортсмен-пілот піднімає з землі, наповнене повітрям. Усі гості змогли насолодитися краєвидом, який відкривається з вершини гори з видом на Почаївську лавру та ставочок у селі Рудка. А також провести фотосесію у пісках давнього Сарматського моря у кар’єрі.
 
Зауважимо, що така подія стала можливою завдяки співпраці ентузіастів та місцевої адміністрації Кременецького району та Національного природного парку Кременецькі гори.
 
Олена Мудра для TeNews.
 
 
 
Фото: Андрій Ситник


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: