Незважаючи на очевидну користь, при деяких захворюваннях кавун вживати категорично заборонено. Наприклад, тим, хто страждає на порушення відтоку сечі або у кого в організмі є камені великих розмірів. Під впливом кавунового соку вони можуть рушити з місця, що може призвести до сильного нападу кольок.

Також кавун протипоказаний при колітах і проносах, його небажано їсти людям із захворюваннями серцево-судинної системи, які страждають на затримку рідини в організмі.



Крім того, багато хто любить їсти кавун з хлібом, проте дієтологи не схвалюють таку харчову поведінку. Це може спричинити гострий панкреатит, захворювання підшлункової залози, метеоризм та діарею, а також призвести до утворення каменів.

Особливо небажано заїдати кавун чорним хлібом – це може спричинити загострення хвороб шлунка або дванадцятипалої кишки.

Цю ягоду не можна їсти перед їдою або відразу після неї, оскільки можливими є проблеми з травленням. Щоб цього не сталося, ласувати кавуном можна за дві години до або через дві години після їди і окремо від інших продуктів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Субота
Теги: #кавун
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: