Коли на Тернопільщині почнуть щеплювати від поліомієліту?

Опубліковано:
14 Жовтня, 2015 о 06:57

Вакцина від поліомієліту уже є на Тернопільщині – це 85 тисяч доз оральної вакцини та 15 тисяч доз інактивованої.

 



Працівники управління  департаменту охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації кажуть, що щеплюватимуть хлопчиків та дівчаток почнуть тоді, коли буде відповідне рішення  міністерства охорони здоров’я України: у Києві мають визначити вік дітей. Тоді препарати передадуть до лікувальних закладів і дільничні лікарі почнуть робити щеплення.

 

Традиційно вакцинують дітей віком до 5 років, а на Тернопіллі їх 69 тисяч. Ймовірно щеплення в області проводитимуть у 3 етапи, спочатку його робитимуть дітям віком до 5 років, а потім – від 6 до 9 років.

 

 

В усіх регіонах України вакцинація проти поліомієліту проводиться, адже на Закарпатті цією недугою захворіло двоє дітей. Лікарі кажуть,що щеплення дуже потрібні, бо ця хвороба вкрай небезпечна, вона може призвести до парезу, паралічу, інвалідизації, а ускладнення – і до летальних наслідків.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: