enerhetyk-ua Вуличне радіо

Хрумкий та неймовірно ароматний пляцок «Ферреро Роше»

Опубліковано:
13 Липня, 2025 о 11:27

Влаштувати собі «солодке життя» можна просто сьогодні, приготувавши цей неймовірно ароматний пляцок «Ферреро Роше». Як зазначають на сайті «Філіжанка кави», десерт надзвичайно святковий, солодкий, хрумкий та ароматний. Особливістю, звичайно, є смажений мигдаль. Відчувається, що виготовлений із найнатуральніших інгредієнтів, та дещо нагадує «Київський торт».



Інгредієнти

  • 4 яйця
  • 130 г цукру
  • 50 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 40 г какао
  • 40 г соняшникової олії
  • 4 білки (120 г)
  • дрібка солі
  • 240 г цукрової пудри
  • 250 г масла
  • 200 г згущеного молока
  • 200 г мигдалю
  • 200 г Нутелли
  • кава для зволоження

Приготування

Готуємо основу – шоколадні коржі. Білки (2) збити з цукром (65 г) до густої піни, додати жовтки (2) та продовжити збивати на низьких обертах міксера. Далі додати борошно (25 г), розпушувач (1/2 ч.л), какао (20 г), олію (20 г), вимішати до однорідності.

Тісто вилити у форму 20×20 см та випікати 35 хв при 175 °С.

Аналогічно спекти ще один корж.

Тепер робимо безе.  До білків (120 г) додати сіль, поступово цукрову пудру, та збивати на високих швидкостях міксера до утворення густої піни. Білки викласти у форму 20×20 см та пекти 150 хв (2,5 години) при 120 °С.

Для крему м’яке масло збиваємо до однорідної пухкої маси міксером на великих швидкостях протягом 10-12 хв поступово додаючи згущене молоко.

Тепер треба подрібнити та підсмажити мигдаль, і можна приступати до складання пляцка!

Кожрі необхідно зволожити кавою та викласти між ними безе, крем, нутеллу та мигдаль. зволожений кавою шоколадний корж, половина крему, нутелла (100 г), мигдаль (100 г). Пляцок злегка притиснути та поставити у холодильник на 12 год. Прикрасити за бажанням.

Смачного!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Філіжанка кави
Теги: #рецепт, #рецепт десертів, #рецепти випічки
Коментарі





Статті
Інтерв'ю
Тетяна Федорів
21:38, 5 Вересня, 2025

Історикиня та краєзнавиця Тетяна Федорів розповіла про всесвітньовідому письменницю, яка народилась в Збаражі

Блоги
mtPBS
ТОП новини тернопільщини: