Керував за Януковича — звільни місце

Опубліковано:
25 Грудня, 2014 о 11:03

Про люстрацію в нас говорять не вперше. Ще тільки, як Союз розвалився, були пропозиції закрити доступ до влади тим, хто мав її в радянські часи. І завжди противники люстрації починають свою пісеньку: мовляв, права людини будуть проігноровані. Звучить вона і нині. Нібито право на тепле містечко за чиновником закріплене навіки, за будь-якої влади.

 



А що з цього приводу на Заході думають? Тобто там, де традиції демократії давно вкоренилися, де їх ніколи не порушують. Венеціанська комісія певний час не особливо прихильно ставилася до ідеї люстрації, критикувала її. Та ось протягом двох днів у комісії цій тривали дискусії з участю української сторони. Наші політики виявилися доволі красномовними, такими, що вміють переконувати. Про результати дискусій розповів голова антикорупційного комітету Верховної Ради Єгор Соболєв. «Вони (експерти комісії. — Ред.) вперше визнали, що перебування на високих посадах при режимі Януковича може розглядатися як причина відсторонення від державної служби», — зазначив він.
Отож демократичний Захід не радить церемонитися з тими, хто демократію придушував, при кому буйним цвітом квітли корупція, хабарництво. «Закликаючи шукати баланс між правами людини і необхідністю захисту нашої демократії, Венеціанська комісія висловила готовність допомогти Україні в цьому», — повідомив Соболєв.

 

І. РИЖЕВСЬКИЙ.

«Вільне життя плюс», №101 (15629) від 17.12.2014 р.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: