Іван Шкварло із Підгайців привіз золото із Паралімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро

Опубліковано:
19 Вересня, 2016 о 14:43

Спортсмен із Тернопільщини, який грав у складі збірної команди України з футболу на Паралімпійських Іграх, що приходили у Ріо-де-Жанейро, здобув золоту медаль. У фіналі українська збірна з рахунком 2:1перемогла суперників з Ірану. Основний час завершили нічию 1:1, і вже у додаткові хвилини забили вирішальний гол.

 



На Параолімпійських іграх це вже друга золота медаль на рахунку спортсмена з Підгайців Івана Шкварла. Вперше йому вручали таку нагороду на Параолімпійських іграх у 2008 році. Івану 28 років,  хлопець закінчив Підгаєцький професійно-аграрний ліцей у 2005 році. Навчався на факультеті фізичної культури ТНПУ від 2005. Він Майстер спорту міжнародного класу з 2006 року. Член збірної України (УОРА та ДЦП).

 

У спортсмена є чимало відзнак: Орден «За заслуги» II ст. (17 вересня 2012) — за досягнення високих спортивних результатів на XIV літніх Паралімпійських іграх у Лондоні, виявлені мужність, самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України; Орден «За заслуги» III ст. (7 жовтня 2008) — за досягнення високих спортивних результатів на XIII літніх Паралімпійських іграх в Пекіні (Китайська Народна Республіка), виявлені мужність, самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України; Стипендія Президента України за досягнення у паралімпійському та дефлімпійському видах спорту (2007, 2013); Грамоти і подяки Тернопільської обласної та міських рад, обласної держадміністрації; «Герой спортивного року Тернопільщини 2014» у номінації «Сильні духом» — за досягнення на футбольних аренах Європи.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: