Історія успіху: у Донецьку – технік-лаборант, у Монастириську – підприємець

Опубліковано:
2 Вересня, 2015 о 12:42

…Сумно, болісно, прикро, невпевнено та, навіть, трохи сором’язливо… цей синонімічний ряд непозитивних прикметників можна продовжувати довго, адже саме такі відчуття переживає людина, яка втрачає роботу. Роботу, на яку кожного ранку приходила, спілкувалася з колегами, пила ту саму холодну каву, але напрочуд смачну, чекала, коли настануть довгождані вихідні, а вдома думками планувала робочий день понеділка.

 



Лариса Михайлівна Лотухова, теж, як і багато внутрішньо переселених осіб з Донецька, звільнена з роботи. І першим завданням, яке жінка поставила перед собою, – не втрачати надію. Дійсно, її активна позиція не згасала. Технік за освітою з великим досвідом роботи, працювала в Донецькому регіональному центрі з гідрометеорології 28 років…

 

З метою працевлаштування звернулася до Монастириського центру зайнятості у червні 2015 року.

 

«А яке навчання можна здобути в центрі зайнятості?», «А яка для мене є підходяща робота?», «А що таке допомога, виплачена одноразово?»… Її цікавило все!

 

Відвідавши семінари з підприємницької діяльності, вона вирішила відкрити власний бізнес з продажу овочів та фруктів на ринку. Її ідея має перспективу, адже на продукти харчування є постійний попит, а розуміння важливості індивідуального підходу до клієнтів має успіх. Крім того, за результатами професійної консультації із застосуванням психодіагностичного тестування для виявлення сфери професійної діяльності у пані Лариси були виявлені яскраві риси підприємця.

 

Пройшовши курси підвищення кваліфікації за напрямком «Менеджмент малого підприємництва» та захистивши бізнес–план на тему: «Роздрібна торгівля з лотків і на ринку», днями вона отримала виписку з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців та у центрі зайнятості – одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності.

 

Від щирого серця вітаємо Ларису із започаткуванням власної справи. Її шлях – це позитивний приклад для всіх нас як не впадати у відчай під час складних життєвих обставин, а шукати можливості і рухатися вперед…

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: