Ірина Музика: голос, що став символом української пісні

Опубліковано:
15 Вересня, 2024 о 22:55
творчий шлях Ірини Музики
Ірина Музика

Ірина Музика, видатна українська співачка, протягом двох десятиліть збагачувала українську музичну сцену своїм унікальним голосом та виконавським стилем. Її творчий шлях, що розпочався у шкільні роки і тривав до несподіваного відходу 26 липня 2024 року, став яскравим прикладом відданості мистецтву та глибокої духовності.



Початок музичної кар’єри

Музичний талант Ірини проявився ще в дитинстві. Перші серйозні кроки до великої сцени вона зробила у Тернопільській школі номер 19, ставши учасницею вокального тріо. Її однокласниця Надія згадує:

“Я просто пам’ятаю найкрасивішу дівчинку, чорнооку, особливу, дуже таку. Їй не треба було заробляти ніякі бали, завжди я пам’ятаю, що хлопці хотіли носити її в портфелі”.

Професійне зростання та унікальний стиль

Після закінчення педагогічного університету Ірина Музика 12 років працювала у Тернопільській філармонії. Колеги відзначають її надзвичайну працьовитість та цілеспрямованість. Одна з них розповідає:

“Для того щоб дати просто черговий, ніби, концерт на сцені філармонії, це було в неї купа літератури прочитано, купа, я думаю, вечорів, вночей, купа списано. Тобто всі тексти писала вона”.

Ірина вирізнялася здатністю виконувати різножанрові твори. Вона могла бути енергійною та драйвовою, а могла виконувати ніжні ліричні пісні. Сама співачка говорила про свою творчість:

“Це така лірична музика, яка дозволяє, яка мені особливо припала до душі. Тут я можу себе виразити зовсім по-іншому. Коли в репертуарі по-роковому з Фірою, я така вся енергійна і драйвова, то тут я все-таки можу себе виразити як жінка, як ніжна, лагідна”.

Особисте

У 1996 році Ірина познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком Сергієм. Він згадує їхню першу зустріч:

“Ірина, такі очі… Це було вночі, правда, десь вже вечором, вже смерклося. Все було так: о, яка класна дівчина, її очі просто так зразу… Це було все в її очах, її очі були просто мегапотужні”.

Пара одружилася через півроку, а згодом у них народилися двоє синів – Василь та Даниїл.

Друзі та колеги відзначають глибоку віру Ірини в Бога. Її подруга Оксана підкреслює:

“В Іри основою життя завжди був Бог, і в мене він так само основа основ”.

Ірина Музика пішла з життя раптово 26 липня, не доживши місяця до свого 49-річчя, залишивши після себе багату музичну спадщину та світлу пам’ять у серцях близьких та шанувальників.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #духовність, #ірина музика, #музична кар'єра, #Тернопільська філармонія, #українська співачка
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: