Іноземний інвестор звинувачує ВО «Свободу» у втручанні в приватний бізнес

Опубліковано:
30 Червня, 2015 о 07:54
Як  повідомлялося напередодні,  скандал довкола товариства «Домобудівник» набирає обертів. Винуватцем цьому є політична партія – ВО «Свобода». Принаймні у цьому переконаний латвійський інвестор, голова правління компанії «Українського торгового центру» Айвар Сманс.

 

Нагадаємо, нещодавно до Тернополя приїхав латвієць Айвар Сманс. Він намагався з’ясувати, що насправді коїться з товариством «Домобудівник». Інвестор  був шокований, коли зрозумів,  що політична партія ВО «Свобода» втручається у приватний бізнес.



 

«Я дуже люблю Україну. Але нажаль перетнувши  кордон відразу  відчув наскільки просякнуте корупцією ваше  суспільство. Я шокований, що представники провладних структур мають вплив на місцевий бізнес. Дуже уважно проглянувши  всю інформацію у місцевих ЗМІ щодо товариства «Домобудівник» побачив там партію ВО «Свобода». Виходить  у наших акціонерів є там друзі, або навіть зацікавлені особи у розгортанні конфлікту. Наскільки я знаю – мер міста також є представником від ВО «Свобода». Відтак зрозуміло,  що тут без тиску впливових осіб на розвиток ситуації не обійшлося.  Більше того,  що означає керуюча політична сила у місті –  це підпорядкування міліції, прокуратури – які так чи інакше впливають на конфлікт.

 

Для мене це неприйнятно. Бо у Латвії політики ніколи не втручаються у конфлікт пов’язаний з бізнесом.  Якщо у вас політичні сили будуть вирішувати трудові суперечки – так ви далеко не зайдете. Партія повинна займатись політикою, бізнес – бізнесом.

 

Мене обурює  факт щодо нібито захоплення підприємства. Адже  один із акціонерів підписав догорів з державної службою охорони. Але приїхав начальник міліції і наказав своїм підлеглим покинути  місце конфлікту. Однак працівники міліції були законно найняті на роботу, а відтак не виконали її.

 

Та найгірше, що тиск я вже починаю відчувати на собі, хоча до Тернополі приїхав нещодавно», – зауважив Айвар Сманс

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Все почалося з малини»: військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив та відкрив «Сокарню»
20:10, 23 Жовтня, 2024

Військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив

ТОП новини тернопільщини: