Ігор Качмарський: "Тернопільщині потрібна нова стратегія розвитку"

Опубліковано:
22 Жовтня, 2015 о 14:53

Сьогодні ми спілкуємося з кандидатом в депутати Тернопільської обласної ради від партії «Громадянська позиція» по 43-му виборчому округу (мікрорайон Дружба) Ігорем Качмарським

 



– Пане Ігорю, розкажіть читачам про себе.
– Мені 38 років. Все свідоме життя працюю у Тернополі, останні 15 років проживаю на Дружбі. Одружений. Християнин. Економіст за освітою. Разом з дружиною виховуємо трьох дітей. У вільний від роботи час займаюся підтримкою бійців АТО, іншими благодійними проектами, розвиваю ініціативу «Бойкот товарів Російської Федерації»

 

– Чому ця ініціатива така важлива для вас?
– У зверненні до виборців 43-го округу я зазначав, що фінансування ворожої держави у воєнний час не припустиме. Кожна гривня, яку українець платить за російський товар – йде на фінансування кривавого режиму Путіна. На жаль не всі земляки це розуміють. Особливо це стосується підприємців, які торгують таким крамом та чиновників, які мають контролювати маркування російських товарів.

 

– В своїй біографії ви зазначили, що співпрацювали з Організацією з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ). У чому полягала ваша робота?
– У 2004 році перед Помаранчевою революцією цивілізований світ намагався не допустити фальсифікацій на виборах президента. Для цього в Україну прибули спостерігачі з різних країн. Моїм завданням було допомогти їм розібратися в ситуації на Тернопільщині. Разом з колегами ми придумали і впровадили проект юридичної допомоги виборцям. Через неточності у списках тисячі людей не могли проголосувати. Ми розробили просту схему повернення їм права голосу. У другому та третьому турі десятки тисяч українців змогли проголосувати.

 

– Для чого ви йдете у обласну раду? Які завдання її нового складу?
– Зараз в країні триває адміністративна реформа, області та громади отримають більші повноваження і кошти. Важливо підтримати новостворені громади, допомогти їм максимально використати можливості, які дає реформа. Влада, як завжди, проігнорувала простих людей, не пояснила, як правильно і ефективно діяти. Громадяни бояться, що замість покращення отримають скорочення шкіл, дитсадків та лікарень.
На жаль, нинішній склад обласної ради виявився недієздатним. Депутати часто не можуть зібратися на засідання. Про яку ефективність може йти мова? Довіра виборців – цінне надбання, яким треба дорожити. Новий склад обласної ради просто зобов’язаний показати нову якість роботи.

 

– Хіба від обласної ради багато залежить для життя звичайних тернополян?
– Якщо депутати відвідують на сесії, вникають в питання, які пропонують до розгляду та активно працюють над їх удосконаленням, то користь, звісно, є. Важливо не тільки фізична присутність депутата, а також його знання і вміння. Області бракує чіткої стратегії розвитку. Досі не зрозуміло, у якому керунку ми розвиваємося? Тернопільщина це аграрна область, туристична чи якась інша? Обласна рада має запропонувати чітке бачення: що і як потрібно зробити, щоб відродити нашу область, визначити, які галузі економіки є пріоритетними. На жаль, вітчизняні та зарубіжні інвестори не спішать вкладати в нас кошти, бо не відчувають підтримки від влади. Це основна причина, чому на Тернопільщині найнижчі в країні зарплати, високе безробіття і так багато заробітчан по всьому світу.

 

– Що, на вашу думку, слід зробити, щоб покращити імідж області?
– Для початку слід припинити чвари в «білому домі». Приклад, коли у однієї, нехай дуже патріотичної партії, є більшість у владі виявився невдалим. Через це обласна рада по півроку не може зібратися, щоб затвердити бюджет, а коли збирається, то голосує за нього без обговорення. Хіба це нормально? Замість займатися політичними сварками, потрібно створювати програми розвитку медицини, освіти, контролювати використання коштів на ремонт доріг та інші капітальні видатки. Для цього потрібно добре розбиратися в проблемах фінансів, вартості матеріалів, нормативній базі.

 

– Чи зможе нова обласна рада побороти таке ганебне явище, як хабарництво?
– Команда партії «Громадянська позиція» не заплямувала себе в жодних скандалах пов’язаних з корупцією. Ключ до подолання цих явищ у особистій чесності депутатів. Це основа всіх змін в області. Компетентність і порядність – запорука змін на краще, які так потрібні Тернопільщині.

 

Довідково: 

Народився 18 березня 1977 року в галицькому місті Калуш. Громадянин України.
Навчався у середній школі №3 Тернополя, де здобув повну середню освіту. Закінчив факультет міжнародного бізнесу і менеджменту Тернопільського національного економічного університету і здобув фах економіста.
Працював ведучим ефіру на тернопільських FM-радіостанціях, в редакції «Тернопільської газети» менеджером і автором колонки. З 2000 року і понині приватний підприємець, ресторатор, голова громадської організації
У 2000-2013 в якості помічника-консультанта народного депутата України, допомагав у написанні важливих для країни законів.
Депутат Тернопільської обласної ради двох скликань, член бюджетної та природоохоронної комісій.
У 2004 році – представник в Тернопільській області місії Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), яка стежила за ходом президентських виборів.
Брав активну участь в акції «Україна без Кучми», Помаранчевій революції та Революції Гідності
Є співініціатором всеукраїнської кампанії «Бойкот товарів Російської Федерації», яка має на меті обмеження продажу продукції виробленої в країні-агресорі.
В якості волонтера та активіста допомагав в придбанні спорядження, медикаментів, транспорту, тепловізорів для добровольчих батальйонів та Збройних сил України.
В якості економічного експерта та політолога бере участь в обговоренні та впровадженні реформ в Україні та на місцевому рівні.
Позапартійний. Проживає на Дружбі
Одружений. Дружина –Лариса. Троє дітей: Син Олекса -16 років, донька Оксана – 11 років, син Богдан – 8 місяців
Батьки: Качмарський Володимир Йосипович, завідуючий поліклінічним відділенням дитячої лікарні на вул. Миру
Качмарська Любомира Григорівна – еколог, зараз на пенсії

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: