Гвардійці 2 Галицької бригади нагороджені за військову доблесть, серед них тернополянин Михайло Ігнатишин

Опубліковано:
1 Вересня, 2024 о 08:08
високі нагороди
Фото: 2 Галицька бригада Національної гвардії України.

2 Галицька бригада Національної гвардії України отримала високі нагороди за військову доблесть. Урочисті церемонії нагородження відбулися у Львові та Тернополі, де майже півсотні військовослужбовців були відзначені почесними знаками за особисту мужність і бездоганну службу напередодні Дня Незалежності України.



Масштаб та значущість нагородження

Як повідомляється у дописі, церемонії нагородження були організовані з належною урочистістю. Під час заходів були підняті державний прапор і стяг Національної гвардії, а також залучений військовий оркестр. Гвардійці отримали високі нагороди, серед яких:

  • Ордени “За мужність”
  • Медалі “За оборону України”
  • Медалі “Богдана Хмельницького”
  • “Золотий хрест” від Головнокомандуючого

Крім того, представники місцевого самоврядування у Стрию, Дрогобичі і Трускавці також вручили гвардійцям святкові відзнаки від імені громад.

Героїчний вчинок тернопільського гвардійця

Особливу увагу привернула історія сержанта Михайла Ігнатишина з Тернополя, нагородженого “Золотим Хрестом” від Головнокомандувача ЗСУ. Під час виконання бойового завдання в районі населених пунктів Сєверне та Авдіївка на Донеччині Ігнатишин проявив виняткову мужність. Коли його відділення потрапило під сильний артобстріл і четверо побратимів зазнали поранень, сержант, ризикуючи власним життям, надав їм першу домедичну допомогу.

Ситуація ускладнилася, коли під час евакуації на їхні позиції прорвалася ворожа піхота. Ігнатишин прийняв бій, ліквідувавши двох окупантів і змусивши решту відступити. Завдяки його діям евакуація поранених була успішно завершена, що врятувало життя побратимів.

Слова героя

Сам Михайло Ігнатишин скромно прокоментував свій подвиг:

“Основним нашим завданням було ефективно уразити противника, забезпечити дії наших військ та зберегти власні життя. Поставлені задачі ми змогли виконати. Зробили це достойно і зараз готові продовжити боротьбу з ворогом, аж до нашої перемоги”.

Ці слова відображають не лише особисту мужність сержанта, але й загальний дух 2 Галицької бригади Національної гвардії України – професіоналізм, відданість обов’язку та готовність до подальшої боротьби за незалежність України.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #2 Галицька бригада, #військові нагороди, #героїзм, #день незалежності, #Михайло Ігнатишин, #Національна гвардія України, #тернопіль
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: