Художниця з безмежною уявою, різнобарв’ям кольорів і чарівними руками варта бути кращою тернополянкою

Опубліковано:
23 Квітня, 2015 о 20:01

Пропонуємо нашим читачам познайомитись ще з одним кандидатом у список “100 кращих тернополян” талановитою художницею Олесею Гудимою.




– Вашу кандидатуру було висунуто тернополянами до участі в громадському проекті-праймерізі «100 кращих тернополян». Чи знали Ви про це та чи очікували таку підтримку, адже до фінального голосування допущені лише ті, хто набрав п’ятдесят та більше висунень? Яка Ваша думка вцілому про громадський проект «100 кращих тернополян»?


– Коли побачила, то дуже здивувалася такій підтримці, хоча не могла зрозуміти: “у чому полягає визначення  “кращі”… Можна наприклад бути кращим бізнесменом, але важко сходитися з людьми чи переживати невдачі у шлюбі. Чи наприклад, кращим письменником, а бути байдужим до долі рідного краю… Надолужуючи в одному, людина може втрачати в іншому. Не зустрічала ще людини “кращої у всьому”. Тому, коли побачила себе у списку, то дуже здивувалася. Не вважаю себе кращою, а такою як інші люди. Напевне, цей проект скерований на пошук людей до влади, тих, кому довіряють. Це добре, якщо процес не штучний. Мене влада не цікавить, ближче до душі мистецтво.

 

– Ми намагаємось знайомити читачів з номінантами даного рейтингу і тому пропонуємо Вам трішки розповісти про себе. Який Ваш основний рід занять? Які інші сфери інтересів? Хто Ви за професією?

– За професією я журналіст. Навчалася у Львові, і трохи працювала у цій сфері, в основному писала про культуру. Але останніх сім років малюю та займаюся виставковою діяльністю. Того чим цікавлюся дуже багато, можна розповідати годинами. Часто люди поринають в діяльність, роботу, щоби заповнити порожнечу в душі. В мене інша ситуація, немає порожнечі, вона заповнена людьми яких люблю, стосунки важливіші за професію (заняття). Коли вони вдалі, тоді розкриваються безкінечні можливості у всьому, щоб людина не обрала.

 

– Яка Ваша думка про ситуацію в країні? Як вважаєте: країні та владі потрібен час на зміни та реформи, чи все ж при ефективному керівництві революція вже мала дати успішні результати?
– Дуже складне запитання. Над ним думає кожен з нас щодня. В мене два варіанти, По-перше, кожен починає з себе ці зміни. Розумію, що це не нова фраза, але так є. По-друге, кожному варто подивитися фільм про Ганді. Для мене особисто він взірець людини та людини-політика. Такий потрібен Україні. Невразливий аскет, у якого немає слабинки у вигляді родини чи маєтку.Тільки наші внутрішні зміни зумовлять зовнішні в країні.

 

– Що думаєте про поточний стан справ у Тернополі? Якщо варто щось змінювати, то що саме?
– Подумати про склад міської ради і ефективність роботи. Так потрібні нові люди, але не ті, хто ситий і йому нудно, хто хоче погратися у владу. А ті люди, які свою вартісність доказали вчинками. Я їх подумки називаю “воїнами”, хто добре усвідомлює, що таке страх, а що таке любов. Страх руйнує. Ннаприклад, коли політик краде, у нього страх бідності.

 

– Якби мали можливість звернутися до більшості тернополян, що б їм побажали чи запропонували?

– Я б сказала тернополянам, що їм пощастило. У нас дуже красиве місто, якщо вранці вийти до озера, то відчуття ніби знаходишся у раю. І той рай можна доповнювати, своєю вдячністю і стосунками з іншими людьми!

 

 

 

 


 

 

Нагадаємо, що другий етап, власне голосування за поданих кандидатів, триває з 24 березня по 24 квітня 2015 року. Проголосувати можна письмово (заповнивши відповідний бюлетень у вуличних волонтерів), телефоном (зателефонувавши або надіславши sms) та на Інтернет-сайті. Голос можна віддати кільком кандидатам одночасно, але за одного і того ж кандидата – лише один раз.


4 травня заплановано оприлюднення результатів праймеріз – рейтинг «ТОП100» жителів міста, котрі користуються найбільшою підтримкою громади.

 

Сайт проекту – http://top100.te.ua/


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #100 кращих тернополян, #народний праймеріз, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #олеся гудима, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: