Грандіозну виставку преси в Тернополі відкрила редакція газети «Сільський господар» (відео)

Опубліковано:
1 Червня, 2024 о 20:00
виставка преси
Фото Терен

Попри бурхливий розвиток цифрових технологій, друковане слово продовжує зберігати свою силу та непідвладність часу. Унікальна виставка в Тернополі наочно демонструє це, об’єднавши під одним дахом видання різних епох: від понад столітніх часописів радянських часів до сучасних газет. Про це пише Терен.

Історія у друкованому слові

Експозиція під назвою “Історія в слові, слово в історії” стала справжнім літописом вітчизняної періодики. Тут можна побачити понад 350 найменувань газет та журналів, 250 з яких виходили на теренах Тернопільщини. Матеріали систематизовано у 20 розділів, що охоплюють повну столітню ретроспективу преси краю.



Тернопільські часописи у віковій експозиції

Організатори виставки – редакція місцевої газети “Сільський господар” – зібрала унікальну колекцію друкованих видань регіону. Тут представлені обласні, районні, міські газети, політична та патріотична преса, освітні та духовні часописи, а також галузеві видання підприємств та громад. Окрему секцію присвячено найстарішим газетам “Діло” та “Українські вісті”, яким вже понад 100 років.

Захід приурочили Дню журналіста, який відзначають 6 червня.

Привернути увагу до проблем української преси

Цією масштабною експозицією організатори прагнуть не лише продемонструвати багатство та розмаїття української преси, а й привернути увагу громадськості до критичної ситуації, в якій вона нині перебуває. На виставці також представлені всеукраїнські видання, преса з інших регіонів, прифронтові газети зі Сходу України та навіть зарубіжні часописи.

Попри виклики сучасності, українська преса продовжує жити та розвиватися. А ця унікальна експозиція у Тернополі стала яскравим свідченням її багатовікової історії, сили духу та невмирущості друкованого слова.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Виставка у Тернополі, #друковані видання, #періодика, #преса
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: