Глава Пентагону анонсував надання Україні пакету озброєнь на 6 мільярдів доларів

США нададуть Україні найбільший пакет військової допомоги на суму 6 мільярдів доларів, включаючи транспортні засоби, системи протиповітряної оборони, артилерійські боєприпаси, зброю для боротьби з безпілотниками та ракети класу «повітря-земля» для винищувачів, щоб значно покращити ситуацію в Україні.

Опубліковано:
27 Квітня, 2024

Міністр оборони США Ллойд Остін у п’ятницю оголосив про нові закупівлі зброї для України на 6 мільярдів доларів. Таку заяву він зробив під час брифінгу за підсумками “Рамштайн-21”, його слова цитує УНН.

Я також радий оголосити сьогодні про додаткове зобов’язання у розмірі 6 мільярдів доларів США в рамках нашої Ініціативи сприяння безпеці Україні, що дозволить нам отримати нові можливості для України від промисловості США. Це найбільший пакет допомоги, який ми надали на сьогоднішній день, — сказав Остін на пресконференції.

Раніше високопосадовці Пентагону підтвердили виданню Голос Америки, що Сполучені Штати закуплять для України нову зброю на 6 мільярдів доларів, включаючи транспортні засоби, перехоплювачі для системи ППО Patriot і NASAMS, а також артилерійські боєприпаси, зброя для боротьби з БПЛА, і ракети класу повітря-земля для літаків-винищувачів.

Ми працюємо над тим, щоб надати це устаткування в Україну якомога швидше. .. У нас є сховища зброї в Європі, що значно скорочує час поставки цієї зброї в Україну. Це не буде одразу, але це буде досить швидко. … І ми очікуємо, що ситуацію в Україні значно покращиться, – сказав Остін.

Остін також наголосив що одним із найголовніших питань є надання Україні ППО, та додав, що це мають бути різні системи.

Україна гостро потребує більше систем ППО, їй терміново потрібно більше ракет-перехоплювачів. І сьогодні для нас усіх це буде величезним є пріоритетом, – наголосив Остін.

Остін вкотре нагадав союзникам, що війна в Україні це питання глобальної безпеки світу. Та додав, що союзники усвідомлюють пріоритетність надання Україні військової допомоги.

Результат в Україні визначить траєкторію нашого часу. Якщо путін переможе в Україні, наслідки для безпеки будуть серйозними, і глобальна Європа зіткнеться з загрозою безпеці, якої вона не бачила за часів нашого життя, – зазначив Остін.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: УНН
Теги: #війна, #допомога, #Ллойд Остін, #пентагон, #США
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: