Герой “Азовсталі” завітав на перший урок у Тернопільський ліцей

Легендарний захисник Маріуполя надихає молоде покоління.

Опубліковано:
7 Вересня, 2024 о 22:44
Михайло Діанов
Михайло Діанов. Фото: Тернопільський класичний ліцей.

Перший урок нового навчального року в 6-А класі Тернопільського класичного ліцею відзначився особливою подією – на нього завітав Михайло Діанов, боєць батальйону морської піхоти спеціального призначення “Азов”. Цей візит став яскравим прикладом того, як герої сучасності можуть надихати молоде покоління на патріотизм та відданість своїй країні.

Шлях героя

Михайло Діанов, народжений 1 травня 1980 року в Тернополі, пройшов непростий шлях від музиканта до військовослужбовця. Закінчивши Тернопільську музичну школу №1 імені Василя Барвінського за класом фортепіано та Тернопільське професійно-технічне училище №11, він спочатку реалізовував себе у музиці, створивши з друзями гурт “Особистий підпис”. Однак з початком російсько-української війни у 2015 році Михайло обрав шлях захисника Батьківщини.



Героїчна оборона Маріуполя та випробування полоном

Служба Діанова в 36-й окремій бригаді морської піхоти привела його до героїчної оборони Маріуполя. Під час боїв за “Азовсталь” Михайло отримав поранення, а згодом потрапив у полон. 21 вересня 2022 року він був звільнений, повернувшись додому виснаженим, але незламним духом.

Громадська діяльність та визнання

Після звільнення Михайло Діанов активно включився у громадське життя. Він підтримав проєкт “Дитинство без війни”, пожертвувавши 400 тисяч гривень на евакуацію дітей-сиріт із зони бойових дій. За свою мужність Діанов був нагороджений орденом “За мужність” II та III ступенів, а також отримав звання почесного громадянина Тернополя.

Візит до школи: надихаючи майбутнє покоління

Відвідування Михайлом Діановим уроку в Тернопільському класичному ліцеї стало важливою подією для учнів. Гасло “З вірою в серці! З наснагою в душі!” набуло особливого значення в присутності людини, яка на власному прикладі демонструє ці якості. Цей візит не лише надихнув школярів, але й показав важливість зв’язку між поколіннями захисників України.

Фото: Тернопільський класичний ліцей.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #азов, #Михайло Діанов, #оборона Маріуполя, #патріотичне виховання, #Тернопільський класичний ліцей
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: