Громадяни менше допомагають бійцям. Чого потребують військові?

Опубліковано:
15 Липня, 2015 о 20:29

Ніхто не очікував, що конфлікт на сході України переросте у жорстоку війну і що ця війна триватиме довго. Українці, які від початку усіма силами допомагали військовим, зараз уже частково вичерпали свої запаси і більше не мають можливості, як і раніше, фактично спонсорувати армію.

 



Тернополянка пані Лідія розповідає: «Попри наші низькі зарплати, доходи та рівень життя, – з народу уже витягнули всі соки. Єдиний військовий збір – це одне, а інше, що майже кожен громадянин нашої держави з совістю і розумінням віднісся до подій на сході і віддавав усе, що міг. Наприклад, я передавала солдатам через волонтерів багато закруток, макаронні вироби, солодощі, шкарпетки. Зараз – кишені спорожніли, зважаючи на те, що ціни постійно ростуть, а мені треба заплатити за комунальні послуги, купити їжу, одягатися і ще й допомагаю дітям. Безкінечно фінансувати і годувати бійців – дуже важко, мала б якось більше дбати про це держава, але всі ми знаємо, що це складне питання».

 

Волонтер логістичного центру допомоги бійцям АТО Христина Феціцца зауважує, що справді люди стали менш активними. Тепер у логістичному центрі, щоб привернути увагу місцевих жителів – влаштовують цікаві заходи, проводять аукціони і так збирають гроші та  потрібні речі воїнам АТО. Христина Феціцца закликає усіх не бути байдужими і розуміти, що попри моральне виснаження населення від бойових дій – маємо розуміти, що війна все ще триває. «Прошу приносити до логістичного центру усе, що можете. Дуже потрібні зараз  м’ясні консерви, згущене молоко, кава, чай, чайники, металевий посуд, тепловізори, біноклі, планшети для навігації артилерії, плівка для накриття бліндажів, цвяхи (150-200), нова натільна білизна, форма, літні берці».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: