Гонтарева визнала свої помилки і сама себе розкритикувала

Опубліковано:
16 Січня, 2015 о 00:16

Національний банк України (НБУ) у 2014 році проводив неприйнятну монетарну політику. Таку думку висловила глава Нацбанку Валерія Гонтарєва в ході наради з банкірами у вівторок, передає Інтерфакс-Україна.

“Минулого року центральний банк профінансував 40% зведених доходів державного бюджету. Така монетарна політика неприйнятна, навіть в умовах проведення військових дій. У 2015 році наша кредитно-грошова політика повинна бути більш зваженою”, – заявила Гонтарєва.



Учасники зустрічі погодилися з необхідністю продовження валютних аукціонів з метою визначення індикативного валютного курсу, який служить маяком для бізнесу і населення, наголошується в повідомленні НБУ.

Як повідомляє регулятор, 12 січня відбулося перше засідання Ради фінансової стабільності, до якого увійшли представники НБУ, Міністерства фінансів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, регуляторів ринків цінних паперів і фінансових послуг. На перше засідання Ради були запрошені представники Міжнародного валютного фонду.

“Упевнена, що разом ми повинні знайти оптимальну формулу взаємодії та визначити пріоритети монетарної політики”, – зазначила Гонтарева.

Крім того, перший заступник глави НБУ Олександр Писарук поінформував керівників банків про законодавчі зміни: у сприянні капіталізації та реструктуризації банків, щодо створення кредитного реєстру НБУ, щодо посилення захисту прав та інтересів кредиторів, відповідальності власників і менеджменту банків за спотворення статистичної звітності.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гонтарьова, #НБУ, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: