Голова ДВК у Тернополі розповів про якість виборчих бюлетенів та протоколів

Опубліковано:
11 Листопада, 2015 о 07:23

Нове законодавство, яке стосується виборчого процесу викликало багато незрозумілостей і суперечностей. Члени виборчих комісій, які не вперше виконували свою роботу, не знали як правильно працювати. Також виборчі бюлетені, протоколи і контрольні листи не мали спеціального захисту й могли бути сфальсифікованими.

 



«Я би визнавав ці вибори недійсними по всій території України, бо вважаю, що їх сфальсифікували ще до самого виборчого процесу. Якість друку виборчих бюлетенів абсолютно нульова. Були бюлетені, друк яких був дуже жахливим. Хто знає, як вони друкуються, на якому документі, який ступінь захисту має бути, чіткість друкованого матеріалу – це просто жах! Фарба під час підрахунку залишалася на руках, тому можете зрозуміти, яка якість друку цього документу, строгої звітності», – поділився голова дільничної виборчої комісії №611143 у Тернополі Ігор Котляр.

 

Також чоловік зазначив, що відсутня наскрізна нумерація підприємства, яке виготовляло, тому бюлетень могли занести на іншу виборчу дільницю й прийняти за свій: «Якщо брати попередні зміни, то така нумерація була. Вона вносилася у відомість про видачу виборчих бюлетенів. Вказувалося від першого до останнього номера виборчого бюлетеня».

 

Ігор Котляр вважає неприпустимим друк протоколів, який здійснювався на звичайному папері: «Це документи строгої звітності у яких ТВК встановлює результати. Це нонсенс! Також на цих протоколах був відсутній наскрізний номер підприємства-виготовлювача. Наприклад, по дорозі, маючи своїх людей, які винесли інші протоколи з іншої дільниці, можна було оформляти все, що завгодно. Тому, я вважаю, що до початку цих перегонів вибори уже можна було вважати недійсними».

 

Жахливим називає і пакування протоколів у звичайний папір. Також не розуміє, чому дільнична виборча комісія має мати відношення до виготовлення контрольних листів, які вкидаються у скриньки для голосування. На його думку, їх повинна передавати ТВК, але у законі це не зазначено.

 

«Нам говорили: «Виготовляйте, скачуйте, друкуйте контрольні листи з інтернету, з сайту ЦВК!». А ви знаєте, якщо немає контрольного листа в урні, то усі бюлетені не враховуються? Вони пишуться як ті, що не підлягають врахуванню!», – зазначив Ігор Котляр.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: