Голод не тітка: в Росії починають випікати хліб з берести

Опубліковано:
10 Лютого, 2015

Світові економічні санкції, певно, вже призвели до того, що в місті «розкопали» старовинну рецептуру випікання хлібу із суміші борошна та березової кори. В Барнаулі розпочали випікати хліб із борошна та кори берести.

 

В Барнаулі, як і в інших містах Російської Федерації, продовольча ситуація останнім часом аж ніяк не поліпшується. В зв’язку з цим дуже доречеим виявився старовмнний рецепт випічки хліба з застосуванням кори дерев. Про це “Патріоти України” довідалися з публікації “Ленты.ру”

 

Щоправда, як і все в РФ, дану ідею презентують як найвище благо для людей, адже за словами співзасновника компанії, що виготовляє таку печеню, «береста для людини – відмінний природний антисептик і імуномодулятор».

 

Місцевий пекар, що взяв ідею у розробку та втілив її у життя, замінивши кору берести її екстрактом, також наголосив на користі такої рецептури та її позитивному впливі на пористість структури тіста, що випікається. Втім, згідно історичним свідченням, барнаульські вчені-медики ще у далекому 1811 році хлібом із кори берези рятували городян від голоду.

 

Тож зайвих пояснень ситуація, що склалася наразі, не потребує. Нагадаємо, що в Москві по супермаркетам вже йде штовханина за картоплею. Так що в Барнаулі поновлювати випічку з берести “сам Кремль велів”.

 

Ольга Смирнова

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #береста, #голод, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Росія, #тернопіль, #тернопільські новини, #хліб
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: